1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İşte İncirlik mutabakatı

İşte İncirlik mutabakatı

Adana’daki İncirlik Üssü’nün IŞİD’e karşı savaşta koalisyon uçaklarına açılması konusunu karara bağlamak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama’nın beklenen telefon görüşmesi önceki gün gerçekleşti.

A+A-
ABD ve Türkiye arasında 7-8 Temmuz’da Ankara’da prensip anlaşmasına varılan, Adana’daki İncirlik Üssü’nün IŞİD’e karşı savaşta koalisyon uçaklarına açılması konusunu karara bağlamak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama’nın beklenen telefon görüşmesi önceki gün gerçekleşti.
 
İncirlik Üssü çok yakında koalisyon uçaklarına açılacak. İncirlik mutabakatı, öncelikli olarak IŞİD ve El Nusra gibi radikal terör örgütlerini hedef alacak. Gerekli görüldüğünde bomba yüklü ABD ve koalisyon güçleri uçakları İncirlik Üssü ile Türkiye Hava Sahası’nı kullanabilecekler.

Hükümet, IŞİD’in Suruç’ta düzenlediği canlı bomba saldırısından sonra ABD ile üzerinde mutabık kaldığı, Suriye sınırı boyunca radikal İslamcı örgütleri hedef alan ve İncirlik Hava Üssü’nün de kullanılmasını içeren “Türkiye-ABD ve ABD liderliğindeki koalisyon güçleriyle birlikte kapsamlı ortak hareket etme eylem planı”nı hayata geçirme kararı aldı. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.