1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Wagner lideri Prigojin'i taşıyan uçak Moskova yakınlarında düştü

Wagner lideri Prigojin'i taşıyan uçak Moskova yakınlarında düştü

Rusya Sivil Havacılık Kurumu, Moskova'nın kuzeyinde meydana gelen özel jet kazasında, aralarında Rus paralı asker grubu Wagner'in komutanı Yevgeni Prigojin'in de olduğu 10 kişinin yaşamlarını yitirdiğini bildirdi.

A+A-

RUS devlet haber ajansı, TASS'ın Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı'na (Rosaviatsiya) dayandırdığı habere göre, Moskova'dan St Petersburg'a gitmekte olan Embraer ERJ-135BJ tipi özel jet düştü.

Uçağın Moskova'nın kuzeyindeki Tver bölgesinde düştüğü duyurulan uçakta Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğu belirtildi.

'PRIGOJIN' ADINDA BİRİ DAHİL, 10 KİŞİNİN TAMAMI ÖLDÜ

Rusya Acil Durum Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 7 yolcu ve 3 mürettebat bulunan uçaktakilerin tamamı kazada öldü. Yetkililer, yolcular arasında "Prigojin" adında bir kişinin de bulunduğunu belirtirken daha fazla ayrıntı vermedi.

ENKAZDAN CESETLER ÇIKARILDI

Rus basınının aktardığı bilgilere göre, Prigojin'in sağ kolu Dmitri Utkin'in de uçakta bulunduğu ve hayatını kaybettiği belirtildi. Enkaz bölgesinde şu ana kadar 10 ceset çıkarıldığı da bildirildi.

İKİNCİ UÇAK İDDİASI

Wagner'den konuya ilişkin yapılan ilk açıklamada, söz konusu uçakta Prijon'in bulunmadığı belirtilerek "ERJ-135BJ tipi uçak Rus güvenlik güçleri tarafından düşürüldü. Prigojin'e ait 2. uçak ise Moskova'ya indi" denildi.

PRİGOJİN'IN CANSIZ BEDENİ BULUNDU....

BİR SAYFADA BÖYLE KAPATILDI......

Rusya Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in öldüğünü açıklarken gelişmeyi İngiliz basını BBC de doğruladı. Rus Sivil Havacılık Dairesi Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
Rus paralı...... pic.twitter.com/9GeVulAqxS

— Yavuz Özcan (@OOktayyildiz3) August 23, 2023

BEYAZ SARAY'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın uçak kazası hakkında bilgilendirildiği açıklandı. Ayrıca, "Prigojin'in durumu doğrulanırsa bu hiç kimse için sürpriz olmaz" denildi.

Prigojin, Haziran ayında başarısızlıkla sonuçlanan isyanından bu yana ilk video konuşmasını iki gün önce paylaşmıştı.

Moskova'ya yürüyüşünün ardından Belarus'a gönderilen paralı asker şefi, kamuflaj giymiş ve elinde bir tüfekle konuşurken çekilmiş görüntülerini yayınladı.

Videoda Afrika'da olduğu görülen Prigojin, Rusya'nın kıtayı "özgürleştirmesinden" de bahsediyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.