1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Endonezya'da korkunç bilanço açıklandı: 347 ölü!

Endonezya'da korkunç bilanço açıklandı: 347 ölü!

Endonezya'da pazar günü meydana gelen depremde 347 kişinin öldüğü açıklandı.

A+A-

Endonezya'nın doğusundaki Lombok Adası'nda meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 347’ye yükseldiği bildirildi. Bu sabah basın toplantısı düzenleyen Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, ölenlerin sayısının 131’e yükseldiğini söylemişti. Ancak az önce Endonezya devletinin haber ajansı Antara, ölü sayısının aslında 347 olduğunu açıkladı.

156 BİNİ AŞKIN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Depremde bin 477 kişinin de yaralandığını ifade eden BNPB Sözcüsü Nugroho, bölge genelinde 156 binden fazla kişinin güvenli alanlara tahliye edildiği bilgisini paylaşmıştı.

Nugroho, ayrıca evlerin yanı sıra okul ve cami gibi kamu binaları dahil 43 bine yakın yapının depremde zarar gördüğünü kaydetmişti. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yetkililer, özellikle gıda ve içme suyu temini noktasında depremzedeler için bağış çağrısı yapıyor.

Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), pazar akşamı merkez üssü Lombok'un 27 kilometre kuzeydoğusu olan ve 15 kilometre derinlikte meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ardından verilen tsunami uyarısını kaldırmıştı.

endonezya-deprem-resim-08.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.