1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM Uygurların tutulduğu işkence kamplarına giriş talep etti.

BM Uygurların tutulduğu işkence kamplarına giriş talep etti.

Birleşmiş Milletler Uygurların tutulduğu işkence ve beyin yıkama kamplarına giriş talebinde bulundu. 

A+A-

Çin bu kampların mesleki eğitim ve aşırılıkla mücadele merkezleri olduğu yönündeki ısrarlarına devam ediyor

CNN gazetesinden Ben Westcott’un haberine göre Birleşmiş Milletler Çin’in Doğu Türkistan (Sincan) bölgesindeki yeniden eğitim kamplarına doğrudan giriş talep etti.

Birleşmiş Milletler insan hakları komisyonu yüksek temsilcisi Michelle Bachelet kendilerine ulaşan endişe verici insan hakkı ihlalleri ile ilgili soruşturma amacı ile kamplara doğrudan giriş talep ettiklerini, insan haklarının bölünemeyeceğini, bu bakımdan bazı hakların daha az önemli olduğu şeklindeki düşüncelerin kabul edilemeyeceğini, bütün insan haklarının koruma altında olduğunu belirtiyor.

Haberde Birleşmiş Milletler’in Çin’e aşırılıkla mücadele konusunda teknik destek vermek istediği, bu hususta Çin ile ciddi bir diyalog içinde bulunmak istendiği açıklamasına yer verilmiş.

 
Birleşmiş Milletler insan hakları politikasının Alman üyesi Barbel Kofler’in Çin ziyareti esnasında yeniden eğitim kamplarına giriş talebinin Çin tarafından reddedilmesinin ardından Birleşmiş Milletler kamplara giriş çağrısında bulunduğu bilgisi haberde vurgulanmış.

Kohler giriş talebinin reddi ile ilgili olarak Uygur Türklerinin maruz kaldığı şartlara dair raporları gördüğünde şoke olduğunu, raporlardaki durumu kendi gözleri ile görmek için kamplara girme teşebbüsünde bulunduğunu ancak giriş izni verilmediğini, giriş izni alıncaya çabalayacaklarını ifade ediyor.

Haberde Çin hükümetinin söz konusu kampların mesleki eğitim kampı ve aşırılıklarla mücadele merkezi olduğu yönündeki ısrarlarına da yer verilmiş.

(https://edition.cnn.com/2018/12/05/asia/xinjiang-united-nations-germany-intl/index.html?no-st=1544195960 , UN wants access to China’s Xinjiang ‘re-education camps’

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler