1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti İzmit Belediye Başkan adayı Mümin Kozan: Ceket siyaseti bitecek

İYİ Parti İzmit Belediye Başkan adayı Mümin Kozan: Ceket siyaseti bitecek

Yerel seçimler yaklaşıyor, müracaatlarda başladı. Sitemiz yazarı Halil Konuşkan, İYİ Parti İzmit Belediye Başkanı aday adayı Mümin Kozan ile bir röportaj gerçekleştirdi.

A+A-

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Mümin Kozan kimdir?

1982 yılında Kocaeli’nin Kandıra İlçesi Teziler Köyünde doğdum. 1993 yılında İzmit İmam Hatip Ortaokulu sınavlarını kazanarak ortaokul ve lise eğitimimi İzmit merkezde tamamladım. 2001 yılında Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Rekreasyon bölümünü kazandım. Üniversiteden 2005 yılında mezun oldum. Öğrencilik yıllarımdan başlayarak 2008 yılında kadar Kocaeli Amatör Liglerinde futbol hakemliği yaptım. 2005-2010 yılları arasında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Rekreasyon uzmanı olarak çalıştım. 2010 yılında polislik sınavlarını kazanarak 7 aylık eğitimin sürecinin ardından Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’ne polis memuru olarak atandım. 2017 yılında ise kendi isteğim ile polislik mesleğinden istifa ederek ailemizin işletmesi olan Kozanlar Kandıra Ekmekçi fırının yöneticiliğine başladım. Evliyim, bir evladım var.

Siyasete nasıl başladınız?

Küçüklükten beri güncel konulara duyarlı biriydim.13 yaşında İzmit Ülkü Ocakları bünyesinde siyasi düşünce dünyasına adım attığımı düşünüyorum.Son 10 yıl içinde siyasette aktif olarak yer almamış olsam dahi şu an ülkemizin içinde bulunduğu durum, yerel yönetimlerdeki usulsüzlükler ve vizyonsuz projeler milletin ta kendisi olan biri olarak bende sorumluluk duygusu oluşturdu.Milli duygularımız tekrar kabardı.Çevremizle yaptığımız istişareler ile de diz dövmektense gidip gereğini yapalım düşüncesi ile siyasi hayatımız yeniden başladı.

Aday adaylığınıza karar vermeden önce de danışma mahiyetinde görüşmeler yaptınız mı?

İl, ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla ayrıca bölgenin kanaat sahibi insanları ile gerekli istişarelerimizi yaparak yola çıktık.

Mümin Kozan olarak doğup büyüdüğünüz ilçeye başkan olmak fikri size neler hissettiriyor?

Bin yıla yaklaşan bir var oluştan bahsediyoruz. Bu topraklar ata yurdu. Milletimizi, en nihayetinde kendimizi temsil etmek ülküsünün kökeni eskilere dayanmaktadır. Hemşehrilerimiz ile her geçen gün büyüyen kocaman bir aileyiz. İzmit biziz. Köklerimiz ne kadar derinde ise kollarımız bir o kadar geniş bir şekilde herkesi kucaklamaktadır. Geleni gideni, oralı buralı demeden asla ve asla öteki duygusu yaratmadan, gönüllere şüphe düşürmeden bu kenti milletimiz adına yönetmeye talibiz. Bu talep elbette bizleri onurlandırıyor.

“Ceket siyaseti bitecek" diyerek İzmit halkına farklı bir yönetim modeli mi sunacaksınız?

İzmit siyasete doymuş insanlar tarafından yönetiliyor uzun yıllardır. Bu doygunluk bir heves kırılmasına, heyecansızlığa sebebiyet veriyor. Biz halkta yeniden heyecan yaratmak İzmit’te değişim rüzgârlarını estirmek istiyoruz. Halk ile yerel yönetim arasındaki bütün bariyerleri kaldıracağız. Makam odalarının kapıları halka ardına kadar açık olacak. Sanal ve göstermelik şikâyet hatları kurmayacağız. Derdi olanın derdini dinlerken gözlerinin içine sevgiyle bakıp yalnız olmadığına vatandaşımızı inandıracağız. Biz böyle yaparsak ceket siyaseti son bulacak. Güçlü siyasi partilerin, güçlü liderlerin sadık siyasetçileri değil, halkına el uzatan başkanlar gümbür gümbür gelecek.

Sporcu bir başkan aday adayısınız bunun gençler üzerinde etki yaratacağını düşünüyor musunuz? Spor konusunda projeleriniz öncelikli olacak mı?

Geçmişte yaptığımız güzel projeler oldu. Türkiye’de ilk defa Engelliler Halı Saha Futbol Turnuvasını organize etmenin gururunu yaşadık. Özel eğitime muhtaç bireylerin önceliklerini çok iyi biliyoruz. Spor, hayata bağlar. Çocuklarımızı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, yanlış yaşamdan korumak istiyorsak onlara uygun koşullarda spor yapma imkânı sağlamak ve şüphesiz çocuklarımızı ve gençlerimizi spora özendirmeliyiz. Tüm branşlarda sporcu yetiştirebilen bir kent olmanın önünü açacak işlevsel projelere ağırlık vereceğiz.

İzmit’in size göre çözüm bekleyen en öncelikli sorunu nedir?

Trafik ve kentsel dönüşüm. Artık kronikleşen pek çok sorunu var ancak; trafik çilesi yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Ayrıca asrın felaketi dediğimiz Marmara depreminden sonra gerekli önlemlerin alınmadığı hala dönüşüme muhtaç geniş sahaların bulunduğunu düşünüyoruz. İnsanların hayatlarını dönüştürmeden yaşam alanlarını yenilemeyi sağlayan projelerimiz olacak.

Aday adaylığı sürecini ciddiyetle yürüttüğünüz ve yaptığınız çalışmaların siyaset çevrelerinde ciddi ses getirdiği konuşuluyor, bunu neye bağlıyorsunuz?

Öncelikle kendi içlerinden çıkmış bir siyasetçi İzmit halkını heyecanlandırdı.Milletimiz arayış içinde, Ak parti ve belediyeler yoruldu. Değişim beklentisi dalga dalga yayılıyor. Milletimizin teveccühü bu yüzden, kimi siyaset çevrelerinin de politika üretmek konusundaki ve bir iddia ortaya koymak noktasındaki belirsizliği bizim gibi çekinmeden iddia ortaya koyanlara olan güveni artırıyor. Bu da bizi memnun ediyor.

Siyasette hedefiniz nedir? 10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?

Bugünkünden daha fazla kişinin gönlünde kalıcı olmuş bir başkan olarak görüyorum. Siyaseten ise biz çalışacağız kısmetse rabbim daha çok şeyler gösterir diye düşünüyorum.

31 Mart Mahalli idareler seçiminde Sizin artı yönünüz nedir? Mümin Kozan’a göre seçimde onu avantajlı konuma getirecek bir özelliği var mı?

Siyaset dünyası yeni yüzler kazanmak zorunda. Halkın karşısına çıkan kadrolar zaman zaman kabuk değiştirmelidir. Öte yandan soğuk, bürokrat mantığı ile hareket eden siyasetçiler halkı tedirgin ediyor. Mümin Kozan halkın ta kendisidir. Yeri geldiğinde köylüdür. Yeri geldiğinde teşkilatçıdır. Yeri geldiğinde spor adamı, siyaset insanıdır. Hali hazırda Mümin Kozan bir esnaftır. Bu sebeple Mümin Kozan, halkın dilini iyi bilir, halinden anlar.

Peki, ya Dezavantajı nedir?

Herkes ne kadar dezavantajlıysa ben de o kadar dezavantajlıyım. 2004 yılında oturdukları koltuklardan kolay kalkmak istemeyeceklerdir. Onun dışında biz kendimizi en az herkes kadar şanslı görüyoruz.

Seçimi kazandığınızda İzmit’te ne değişecek?

Anlayış değişecek. Bir avuç rant aşığı yandaşın saltanatı bitecek. Milletin vekâletini aldığımızda milletimizin menfaatleri önceliğimiz olacaktır. İzmit yepyeni bir kimliğe kavuşacak. Bir defa bir özelliği olacak; Sanat ve Spor Kenti İzmit. Tarih ve Turizm Kenti İzmit. Tarım ve Sanayi kenti İzmit. Kentimizin adını koyacağız. Hedefini belirleyeceğiz.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Siyaset sahnesine yeni çıkan biri olarak şunu söyleyebilirim ki; içinde hizmet etmek arzusu olan her kim varsa bu isteğini bastırmasın. Halkın karşısına çıkıp ben hizmete talibim diyerek uzattığınız el havada kalmıyor, sözünüz geri dönmüyor. İnsanımız hatır bilir, tevazu sahibidir. Doğru frekansı yakaladığınız an; siyaset başka bir manaya kavuşuyor. İnşallah rabbim bizlere Önce İzmit’e ve hemşehrilerimize akabinde ise milletimize ve ülkemize hizmet etmek nasip etsin.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.