1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Toronto'da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Toronto'da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kanada'nın Toronto kentinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "O Nur'la onurlandık" adlı gece düzenlendi.

A+A-

Kanada'nın Toronto kentinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "O Nur'la onurlandık" adlı gece düzenlendi.

Kanada Türk İslam Kültür Derneği tarafından düzenlenen "O Nur'la onurlandık" isimli geceye, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, New York Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Duman ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Toronto Pape Camii imam-hatibi Ahmet Hamdi Karahan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan gecede kısa bir konuşma yapan New York Din Hizmetleri Ataşesi Duman, bu seneki kutlamalarda, "Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru" temasının işleneceğini söyledi. Boston'daki patlama sonrası yapılan yorumlara değinen Duman, terör ve şiddetin sadece İslam değil, hiçbir dinle bağdaşlaştırılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.
 
Gecede konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Erbaş ise konuşmasında, hayatından örnekler verdiği Hz. Muhammed'in, görme engelli sahabe Abdullah İbn Ümmi Mektum'la ilgili Allah tarafından uyarıldığını, bu kişiyi her gördüğünde "Ey kendisinden dolayı Rabbimin beni azarladığı kişi, merhaba" deyip ihtiyacını sorduğunu hatırlattı.
Erbaş, "İşte o yüce Peygamber budur. Azarlandığını bile ümmetinden saklamayan bir peygamberdir. İşte Peygamberimiz bunun için büyük ve Kur'an da bugüne kadar noktasına varıncaya kadar mucize bir kitaptır" diye konuştu. 
 
Hristiyanlıktaki teslis inancını eleştiren Erbaş, programa katılanlara "Çocuklarınıza İhlas suresini hazmettirerek anlatın" tavsiyesinde bulundu. 
 
Gecenin sonunda okunan ilahilere semazenler eşlik etti. 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın sema gösterisi sırasında okuduğu naatı şerif dinleyenlerden büyük alkış aldı.
 
"Kutlu Doğum" İtalya'da da kutlandı
 
Kutlu Doğum Haftası kapsamında, İtalya'nın İmperia kentinde de kutlama programı düzenlendi.
 
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) İmperia Şubesi tarafından İmperia Modern Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Etkinliğin ilk bölümünde Kuran-ı Kerim okundu. Öğrenci Zübeyde Turan da Hz. Muhammed'in hayatını anlatan "40 Yaş" şiirini okudu.
 
Programın ikinci bölümünde ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Kemal Yıldız konferans verdi. Prof. Ahmet Hakkı Turabi, Dr. Erhan Özden, Hakan Acar'dan oluşan ekip Türk Tasavvuf Müziği eserlerinden dinleti sundu. Yaklaşık 4,5 saat süren programın sonunda etkinliğe katılanlara, Türk mutfağının geleneksel tatlarının yer aldığı paketler ve gül ikram edildi.
 
Etkinliğe katılan Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, İmperia'daki Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sekizkök, "14 Nisan'da Modena'da, 21 Nisan'da Como'da ve bugün de İmperia'da Kutlu Doğum için bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Devlet-millet el ele Kutlu Doğum'u, İmperia'da hep birlikte kutladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
DİTİB İmperia Derneği Başkanı Cemalettin Tosun da "Muhteşem bir katılım oldu. Allah katılanlardan razı olsun. Emeği geçenlere, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımıza, yurt dışındaki diyanet vakıflarına çok teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Etkinlikte, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katkı verenlere DİTİB yetkilileri tarafından plaket ve çeşitli ödüller verildi.
 
Bu arada, Başkonsolos Sekizkök "Kutlu Doğum" etkinliğinden önce DİTİB İmperia Derneğince İtalya'da, DİTİB derneklerinin aldığı ilk taşınmaz olan ve ileride İmperia Cami olarak hizmet verecek binayı gezdi. Sekizkök, inşaat çalışmaları süren DİTİB İmperia'nın yeni mekanı hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.