1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Thatcher'ın ölümünü kutladılar!

Thatcher'ın ölümünü kutladılar!

İngiltere'de "Demir Leydi"nin ölümü bazı gruplar tarafından sevinçle karşılandı. Göstericiler, Londra'da bir sinemanın bilboarduna "Hey millet Thatcher öldü" sloganı yazdı

A+A-

 

Thatcher karşıtları Bristol'da polisle çatıştı. Olaylarda 6 polis yaralandı. Dün 87 yaşında hayatını kaybeden İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher'ın ölümünü kutlamak için bir grup Londra'nın Brixton bölgesinde gösteri yaptı. Eylemciler, Brixton'da Ritzy sinemasının bilboarduna, "Hey millet Margaret Thatcher öldü" sloganı yazdı. 

TEZAHÜRATLAR YAPILDI

Londra'da Windrush Square'da toplanan bazı göstericiler de, "Maggie, Maggie, Maggie, öldü, öldü, öldü!" tezahüratı yaptı. İngiltere'nin Bristol kentinde, Thatcher'in ölümünü kutlamak için toplanan bir grup polisle çatıştı. Çatışmalarda 6 polisin yaralandığı belirtildi. İskoçya'nın Glasgow kentinde de, 300 kadar gösterici George Square'de toplanarak Margaret Thatcher'in ölümünü şampanya patlatarak kutladı.

EN UZUN SÜRE GÖREVDE KALAN BAŞKAN

13 Ekim 1925'te doğan Thatcher, yakın tarihte Birleşik Krallık'ı en çok etkileyen kişilerden biri oldu. Thatcher, 20. yüzyılda en uzun süre görev yapan İngiltere Başbakanı'ydı. Başbakan olduğu dönemde uyguladığı politiklar nedeniyle hem büyük destek gördü, hem de ciddi bir muhalefetle karşılaştı. "Demir Leydi" lakaplı Margaret Thatcher, 1980'li yıllarda batılı ülkelerde devletin iktisadi yatırımlardan çekilmesi, özelleştirme, serbest pazar ekonomisinin desteklenmesi ve işçi haklarının törpülenmesi ile kendisini gösteren neoliberal siyasetin Birleşik Krallık'taki uygulayıcısı oldu. Ülkesi içinde sol muhalefetle, uluslararası alanda ise Soğuk Savaş kapsamında Doğu Bloğu ülkeleriyle mücadele yürüttü. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.