1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Ormanda 5 yıl maymunlarla yaşadım'

'Ormanda 5 yıl maymunlarla yaşadım'

Kolombiya'da beş yıl ormanda yaşadığını ve maymunlar tarafından büyütüldüğünü iddia eden İngiliz kadın "Onları taklit edip meyve yiyerek hayatta kaldım" dedi

A+A-

 

İngiltere'de yaşayan Marina Chapman isimli kadın, yazdığı "The Girl With No Name" (İsimsiz Kız) isimli romanında, 1954'te dört yaşındayken Kolombiya'daki evinden kaçırıldığını ve beş yıl boyunca maymunlarla birlikte yaşadığını anlatıyor. İngiliz Mail on Sunday gazetesinin röportaj yaptığı Chapman'ın maymunları taklit ederek yemek yediğini, ağaçların üzerinde uyuduğunu, maymunların hayatını kurtardığını anlattığı hikâyesi uzmanlarca "Fantezi ürünü değil. Anlattıkları doğru görünüyor" yorumuna neden oldu. 

KAÇIRIP TERK ETTİLER 
Halen İngiltere'de yaşayan ve iki yetişkin kızı bulunan Chapman, çocukken evinin bahçesinden kaçırıldığını söyledi. İddiasına göre Chapman kaçırıldıktan sonra ormanda terk edildi. Gözünü açtığında karşısında sadece ağaçları buldu. Üç gün ormanda aç kalan ve geceyi tek başına geçiren Chapman, maymunlar kendisini bulduktan sonra onlarla arkadaş oldu. Chapman o zamanki hislerini, "Onlar benim yeni ailem olmuştu. Sanırım sayıları 30 kadar vardı. Onlar ağaçların gölge kısımlarında uyurken, ben çalılar arasında uyuyordum. Onların yanımda olması kendimi güvende hissettiriyordu" şeklinde dile getirdi. Maymunların yeme alışkanlıklarını uygulayarak, muz ve tropik bir meyve olan guava yiyerek beslenen Chapman, kendisini avcıların kurtardığını, daha sonra fahişelik yapmak üzere satıldığını söyledi. Kâbus dolu hayatından sonra bir kilise piyanistiyle 1978'de evlenip İngiltere'ye taşınan Chapman, şimdi iki çocuk ve üç torun annesi.
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.