1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fotoğrafa baktı tek tek vurdu!

Fotoğrafa baktı tek tek vurdu!

Öldürdüğü 14 kişinin içinde kendi çocuğuda var

A+A-

Belgrad’da bir kişi, aralarında kendi çocuğu ve bir bebeğin bulunduğu 14 kişiyi öldürdü. Katil 1991’de Hırvatlarla savaşan eski bir asker.

Başkent Belgrad’ın Mladenovats semtinde Lyubişa B.(60) adlı bir kişi, dün sabah önce kendi oğlu ve eşini vurdu, ardından evinden çıkıp silahla komşularına ateş etti. Saldırganın oğlunun da aralarında bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan daha sonra silahla kendini vurdu. Olayın ardından saldırganla birlikte eşi ve olay yerindeki bir kişi yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı.

Sırbistan Polis Müdürü Milorad Velyoviç, yaptığı açıklamada, saldırının tabancayla gerçekleştirdiğini belirterek, “Tüm bildiğimiz failin 1991’de Hırvatistan’ın doğusundaki Slavoniya’daki askeri eylemlere katılmış olması” dedi.

Uykudayken öldüler

Saldırganın psikolojik tedavi gördüğüne dair herhangi bir bilgi olmadığına işaret eden Velyoviç, saldırıda hayatını kaybedenlerin, failin akrabaları ve komşuları olduğunu bildirdi. Velyoviç, ölenlerin saldırıya uykudayken uğradıklarını belirtti. Hayatını kaybeden 14’üncü kişinin, saldırganın eşi olabileceği belirtildi. İntihar girişiminde bulunan Lyubişa Bogdanoviç (60) ve diğer yaralının tedavisine devam ediliyor.

‘Sakin biri bilirdik, şoka girdik’

Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç, “Bu bir trajedi. Sırbistan hükümeti, konuya ilişkin olağanüstü toplanacak” diye konuştu. Silahlı saldırının meydana geldiği Mladenovats sakinlerinden biri, ”Bu çok korkunç. Hiç kimse böyle bir şeyin olduğuna inanamıyor. Lyubişa’yı tanıyan herkes, onun sakin ve iyi bir insan olduğunu bilir” dedi.

Fotoğraftakiler bir çoğu 14’ü Lyubişa’nın komşuları. Dün sabah erken saatte kalkıp komşuları uykudayken onları tek tek öldürdü. Öldürdüklerinin arasında oğlu da var. Katliamcı için polis tüm ana yollarda çevirme yapıyor. Katili her yerde arıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.