1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Esad askeri vurunca mutlu oluyorum

Esad askeri vurunca mutlu oluyorum

Suriyeli kadın keskin nişancı "Guevara", 13 Esad askerini vurmuş. Onu savaşmaya itense, kızı ve oğlunun bombardımanda ölmesi.

A+A-

Belçika yapımı FN marka keskin nişancı tüfeği kullanıyor. Çevresindekilerce "Guevara" adıyla anılıyor. Asıl mesleği İngilizce öğretmenliği. Ancak artık nişancılıktaki ustalığı sayesinde Halep çapında ün kazanmış bir sniper. Devrimci idolün ismini takma ad olarak benimseyen ve Suriye'deki savaşta Halep'te ön cephede çarpışan 36 yaşındaki Guevara, "Savaşmayı seviyorum. İsyancılardan herhangi biri öldüğü zaman, içimdeki intikam duygusu kabarıyor" diyor. 

'HIZLI VE AKILLI OLMAZSAN ÖLÜRSÜN' 
 
 Makyajından da geri kalmayan Guevara, keskin nişancılığın püf noktalarını ise şöyle anlatıyor. "Hızlı ve dikkatli olmak gerekiyor. Akıllı olmazsanız, sizi vurular." Şimdiye kadar 13 rejim askerini vurduğunu söyleyen Guevara, "Vurduktan sonra iyi hissediyorum" diyor. Eski öğretmen Guvara, keskin nişancılığa kişisel bir trajediden sonra başlamış. 6 ay kadar önce rejim jetlerinin saldırısında yıkılan evinde 10 yaşındaki oğlunu ve 7 yaşındaki kızını kaybettiğini anlatarak, "Oğlum bombalardan korkardı. Bana sürekli ne olduğunu sorardı. Ona, 'Senin geleceğin için savaşacağım' sözünü verdim. Çocuklarıma ne olduğunu hiç unutmayacağım" İntikam yemini ettim" diyor.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.