1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Boston bombacıları teknede yakalandı

Boston bombacıları teknede yakalandı

Boston Maratonu'nu düdüklü tencere bombalarıyla kana bulayanların Çeçen kardeşler Tamerlan (26) ve Cevher Tsarnayev (19) olduğu ortaya çıktı

A+A-

 

Tamerlan, MIT kampusuna saldırırken önceki gece öldürüldü. Diğer kardeş Cahar Tsarnayev ise bir teknede yakalandı. Kıyafetlerinin kanlı olduğu gözlenen zanlı, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Cevher teknede yakalandı

Polis, FBI'ın da destek verdiği operasyonla 19  yaşındaki küçük kardeş Djohar (Cevher) Tsarnayev'i, Watertown yakınlarında bir teknenin  içinde yakaladı. Kıyafetlerinin kanlı olduğu gözlenen zanlı, sorgulanmak üzere  polis merkezine götürüldü.

Basına açıklama yapan Boston Federal Savcısı Carmen Ortiz, "Benim için  yolculuk devam ediyor, önümüzdeki günlerde cevapları alacaksınız" dedi. (AA)

'YAKALADIK ONU'

Boston Belediye Başkanı Tom Menino da haberi twitter hesabında "Yakaladık  onu" diye yazarak duyururken, polisin evlerinden çıkmamalarını istediği Watertown  sakinleri, haberi duyunca 24 saatlik esaretten kurtuldu ve kutlama yapmak üzere  sokaklara çıktı.

Öte yandan, polisin evine iki defa baskın yaptığı Türk vatandaşı Arzu  Eylül Yalçınkaya, haberi duyan Türkiye'nin Boston Başkonsolosu  Burak Karartı'nın kendisini aralıklarla üç defa arayıp, yardım teklif etmesinden  duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Yalçınkaya, "Bu benim kendi ülkemde bile çok alışık olmadığım bir durum.  Dünyanın öbür ucunda bir başkonsolosun beni arayarak, karnımın aç olup olmadığına  kadar sorması beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.