1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. arı ölümlerini protesto etmek için başbakanlı binası önünde gösteri .

arı ölümlerini protesto etmek için başbakanlı binası önünde gösteri .

Bulgaristan'daki arıcılar, ülke genelinde yaşanan arı ölümlerini protesto etmek için başbakanlı binası önünde gösteri düzenledi.

A+A-

'Arıları koruyarak, hayatı muhafaza edelim' sloganı altında yapılan gösteriye ölü arılar getiren üreticiler, tarımda kullanılan 'neonicotinoid' türü pestisitlerin sınırlandırılmasını istedi. Üreticiler, aksi takdirde takdirde birkaç yıla kadar bal yapan arı kalmayacağına dikkat çekti.

Göstericilerin yanına gelen Başbakan Marin Raykov, kendilerini desteklediğini belirtti ve zararlı tarım ilaçların kullanılmasını engelleyecek adımları atacağını ifade etti. Raykov, "Eğer biz bugün bu adımı atmazsak yarın soframıza koyacak yiyeceğimiz olmayacak." dedi.

Göstericilerden birçoğu Einstein'a ithaf edilen "Arılar ölürse insanın ömrü 4 yıldır" sözünü pankartlarına yansıttı.

Cihan'a konuşan bir arıcı, ölümlerin son 4 yıldan beri vuku bulduğunu ve 2 yıldan beri de ciddi şekilde hissedildiğini aktardı.

Araştırmalara göre 2012'de Bulgaristan'daki arıların yüzde 20'si (yaklaşık 200 bin) arı telef oldu.

Yıl aşında AB, bazı tarım bitkilerinde zararlı pestisit kullanımını yasaklanmasını teklif etmiş buna 13 ülke 'evet', 9 ülke 'hayır' , 5 ülke de 'çekimser' oyunu kullanmıştı. Pestisit konusu 29 Nisan'da Avrupa Komisyonu tarafından yeniden ele alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.