1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anıt Kabir'de ağladı, Erdoğan'ı eleştirdi

Anıt Kabir'de ağladı, Erdoğan'ı eleştirdi

ABD basınına konuşan Ürdün Kralı 2'nci Abdullah, gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinden yaklaşık iki hafta sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ağır eleştirilerde bulundu

A+A-

 

İşte Ürdün Kralı 2'nci Abdullah'tan ilginç sözler...

'DEMOKRASİ OTOBÜS YOLCULUĞU'

Kral, "The Atlantic" dergisine verdiği mülakatta; Türk, Mısırlı ve Suriyeli liderlere eleştiri okları yöneltti. Erdoğan'ın demokrasiyi bir 'otobüs yolculuğu' olarak gören bir lider olduğunu iddia eden Ürdün Kralı, Erdoğan’ın "Demokrasi bir araçtır, bir otobüstür, durağa varılınca, o otobüsten inilir" şeklindeki sözlerine atıfta bulundu.

Kral Abdullah, Başbakan Erdoğan'ı ayrıca, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "daha kafası çalışanı ve daha itidallisi" olarak niteledi. Mısır ve Türkiye'de oluşan bir Müslüman Kardeşler hilali gördüğünü dile getiren Ürdün Kralı, "Arap Baharı gelişim sürecindeki yeni bir hilal ortaya çıkardı" ifadesini kulllandı.

MURSİ ACELE ETTİ 

Ürdün Kralı 2'nci Abdullah, Mursi'nin Mısır'da sağlıklı bir Müslüman Kardeşler iktidarı yerleştirememesini ise "Mursi, Türk modelinin aksine, yani Erdoğan gibi bu işi 6-7 yılda yapacağına bir gecede yapmak istedi" şeklinde açıkladı. Bu ay başında Türkiye'ye gelen Ürdün Kralı 2'nci Abdullah'ın, Anıtkabir ziyaretindeki saygı duruşu sırasında gözleri yaşarmış, bu da "Kral ağladı" yorumlarına neden olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.