1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yüzeydeki 4.9'un sırrı

Yüzeydeki 4.9'un sırrı

Kuzey Kore'de derinliği 'sıfır' olan 4,9'luk sarsıntı yaşandığı duyurulunca, Kuzey Kore'nin nükleer deneme yaptığı ortaya çıktı

A+A-

Kuzey Kore Resmi Ajansı, "Ülkenin üçüncü nükleer denemesini başarıyla gerçekleştirdiklerini" duyurdu. Kuzey Kore ajansı, "ülkenin ABD’nin düşman politikasına karşı ulusal güvenliğini korumak için üçüncü nükleer denemesini başarıyla gerçekleştirdiğini" açıkladı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı, yerel saat ile 11.57’de Kuzey Kore’nin nükleer deneme alanında 4.9 büyüklüğünde deprem olduğunu ve bunu "Kuzey Kore’nin nükleer deneme yaptığı" yönünde değerlendirdiklerini açıklamıştı.

Kuzey Kore hükümeti 2006 ve 2009 yıllarında benzer nükleer denemeler yapmıştı.

GÜNEY KORE ORDUSU ALARMDA

"Kuzey Kore’nin denemesinin" ardından, Güney Kore ordusu sınır ötesi potansiyel provokasyonlar için alarm durumuna geçti. Haberde, Güney Koreli bir yetkilinin "Kuzey Kore’nin nükleer deneme planına ilişkin ABD ve Çin’i uyardığı" bilgisini de yer verildi.

6 İLA 7 KİLOTON ARASI

Bu arada Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kim Min-Seok düzenlediği basın toplantısında, söz konusu denemenin 6 ila 7 kiloton gücünde olabileceğini belirtti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.