1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yeni Zelanda'da camilere silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Yeni Zelanda'da camilere silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi de yaralandı. Polis saldırıyla ilgili 3 erkek 1 kadın şüpheliyi gözaltına aldıkların

A+A-

Yeni Zelanda’dan gelen son dakika gelişmesine göre ülkenin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi. Yeni Zelanda Polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aktif bir tetikçi ile Christchurch'te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis durumu yönetme konusunda tüm kabiliyetiyle yanıt veriyor, ancak risk ortamı hala son derecede yüksek.

Polis, Christchurch'te oturanların sokaklardan uzaklaşmalarını ve bir sonraki duyuruya kadar içeride durmalarını tavsiye ediyor. Christchurch okulları bir sonraki duyuruya kadar kilitlenecek. Kamuoyuna iş birlikleri için teşekkür ederiz, bölge sakinlerini bilgilendirmek için daha fazla güncelleme sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

‘SİYAH GİYİNMİŞ BİR ADAM' 
Yerel basında yer alan haberlere göre, Len Peneha adlı bir görgü tanığı, siyah giyinmiş bir adamın Al Noor Camisi’ne girdiğini, ibadet için içeride bulunanlara ateş açtığını, içeride kargaşa yaşandığını ve saldırganın güvenlik görevlileri gelmeden camiden uzaklaştığını iddia etti.

Peneha, camidekilere yardım etmek için girdiği sırada “her yerde ölen insanlar” gördüğünü belirtti.

Silah seslerinin, Linwood Mahallesinde bulunan bir camiden daha duyulduğu belirtildi.

‘ÜLKEMİZİN EN KARANLIK GÜNLERİNDEN BİRİ' 
Başbakan Jacinda Ardern da düzenlediği basın toplantısında bir kişinin gözaltına alındığını doğrulayarak, ‘Bugün ülkemizin en karanlık günlerinden biri’ dedi. Polis yetkililerinden yapılan açıklamada ise 3 erkek ve 1 kadın şüphelinin gözaltında olduğu açıklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.