1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uskumru köyde kuduz alarmı

Uskumru köyde kuduz alarmı

İstanbul Uskumruköy'de Yaklaşık bir ay önce köpeği tarafından ısırılan A.K.B.'nin kuduz olduğu anlaşılınca Sarıyer İlçe Tarım Müdürlüğü Uskumruköy'ü altı aylığına karantinaya aldı.

A+A-

- Ancak Uskumruköy’deki 6 aylık karantina daha bitmeden bu kez de Ö.G. adında 9 yaşındaki bir çocuk köpek tarafından ısırıldığı için kuduz aşısı oldu. Sözkonusu köpek bulunamazken köyün giriş ve çıkışlarındaki, ‘Bu mahallede kuduz hastalığı çıktığından hayvan giriş-çıkışı yasaklanmıştır’ yazılı uyarı levhalarına rağmen giriş çıkış yapan araçlarda herhangi bir arama yapılmaması dikkat çekti. 


İstanbul ’un Sarıyer ilçesine bağlı Uskumruköy’de yaklaşık bir ay önce A.K.B. adında bir inşaat bekçisi köpeği tarafından ısırıldıktan sonra hastaneye gitti. A.K.B.’nin kuduz olduğunu fark eden doktorlar, A.K.B.’ye kuduz tedavisi uyguladı. Kuduz vakası üzerine harekete geçen Sarıyer İlçe Tarım Müdürlüğü de tedbir amaçlı olarak Uskumruköyü’nü altı aylığına karantinaya aldıktan sonra kuduz salgının olup olmadığını araştırmak için bölgeye bir sağlık ekibi yolladı. Ekip, yaptığı inceleme sonucunda hazırladığı raporla bölgede kuduz salgını olmadığını bildirdi. Ancak bölgedeki karantina daha bitmeden geçtiğimiz Cuma günü yine Uskumruköy’de Ö. G. adında 9 yaşındaki bir çocuk ailesiyle beraber mandıraya gittiği ormanlık alanda gördüğü yavru köpeklerle oynarken bir köpek tarafından elinden ısırıldı. Köpek ısırığı küçük olduğu için aile ilk başlarda durumu pek önemsemedi. Elinin şişmesi sonucu ailesi tarafından Pazartesi günü hastaneye götürülen Ö.G. adlı çocuğa kuduz aşısı yapıldı. Ö.G.’nin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten anne Güllü Gökdoğan, ‘Olay sonrasında yavru köpekleri olduğu yerde bıraktık. Çünkü köpeklerin kuduz olduğunu bilmiyorduk. Oğlum kuduz aşısı olduktan sonra artık çocuklarımı dışarıya bırakamıyorum. Yetkililerin bölgedeki başıboş köpekleri derhal sağlık taramasından geçirmesi lazım’ dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.