1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkiye ile Yunanistan aşı sertifikası için anlaşmaya vardı

Türkiye ile Yunanistan aşı sertifikası için anlaşmaya vardı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atina'da Yunan mevkiidaşı Dendias ile ortak basın toplantısında konuştu. Yapılan açıklamada iki ülkenin aşı sertifikasında anlaşmaya vardığı belirtildi.

A+A-

Bakan Dendias'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Birçok konuda fikir ayrılıklarımız pozisyon farklılarımız var. Bugünkü görüşmemizin amacı ilk görüşme başlatmaktı.Program listesi üzerinde anlaşma sağladık.

Aşı sertifikasının tanınması konusunda anlaştık. Testi negatif olan iki ülke vatandaşları seyahat edebilecek.

Anadolu Efes'in dünkü başarısı nedeniyle tebrik etmek istiyorum.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

5 yıl aradan sonra Yunanistan'da olmaktan mutluluk duyuyorum, Dendias'a daveti için teşekkür ediyorum. Bugün Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Dendias ile görüşmelerimizde bölgesel konularda konuştuk.

Atina'da Somut iş birliği projelerini hayata geçirmek konusunda mutabık kaldık. Dendias'ın söylediği gibi aşı sertifikası konusunda mutabık kaldık. Biz de daha önce AB üyesi olan Macaristan, Sırbıstan ve Bulgaristan ile anlaşmaya varmıştık. Bugün vardığımız bu mutabakt turizm sektörümüzde pozitif adımlar atacağız.

Uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarımız var bunların uluslararası hukuk nezdinde çözülmesini istiyoruz. Her iki tarafında iradesi vardır. Türkiye olarak Yunanistan ile ön koşulsuz görüşmeye her zaman hazırız.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.