1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sürgün milyarder ölü bulundu

Sürgün milyarder ölü bulundu

Vladimir Putin ile düştüğü anlaşmazlık sonucu ülkesini terk ederek 2000'li yılların başında İngiltere'ye sığınan Rus işadamı Boris Berezovski, evinde ölü bulundu

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaşadığı anlaşmazlığın ardından İngiltere'de siyasi sığınmacı olarak hayatını sürdüren Rus işadamı Boris Berezovski'nin evinde ölü bulunduğu bildirildi.

Yetkililer, 67 yaşındaki Berezovski'nin, başkent Londra'nın 40 kilometre batısındaki Ascot kentinde yer alan evinde ölü bulunduğunu söyledi.

Berezovski'nin ölüm nedeni, otopsisinin ardından belirlenecek. Üniversitede matematik eğitimi gören Berezovski, 1969'dan 1987'ye kadar SSCB Bilimler Akademisi'nde görev yapmış ve optimizasyon ile kontrol teorisi üzerine 16 kitap yayımlamıştı.

ÖZELLEŞTİRME ZENGİNİ

Eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin'e yakınlığı sayesinde devlete ait malların özelleştirilmesi sırasında büyük bir servet edinen Berezovski, SSCB'nin yıkılmasının ardından Putin ile yaşadığı anlaşmazlıktan sonra 2000'lerin başında İngiltere'den siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

330 MİLYON DOLAR NAFAKA

Rus işadamı Berezovski, geçen yıl Chelsea Futbol Kulübü'nün de sahibi olan, eski ortağı Roman Abramoviç aleyhine açtığı 3 milyar dolarlık davayı kaybetmiş, eşi Galina Beşarova'dan boşanmak için de İngiltere tarihinin en yüksek nafakasını (330 milyon dolar) ödemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.