1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sudan'da altın madeni çöktü: Onlarca ölü var

Sudan'da altın madeni çöktü: Onlarca ölü var

Sudan’ın Batı Kordofan eyaletinde altın madeni çöktü. Korkunç olayda, en az 31 kişi hayatını kaybederken, 8 kişinin kayıp olduğu ve 1 kişinin sağ kurtarıldığı açıklandı.

A+A-

Yetkililer, batı Sudan'da ilkel bir özel altın madeninin çökmesi sonucu en az 31 kişinin öldüğünü ve 8 kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Hartum'un yaklaşık 500 kilometre batısındaki al-Nahud yakınlarındaki Darsaya madeni, hükümetin güvenlik endişeleri nedeniyle kapatmasının ardından yeniden açılmıştı.

GELEN BİLGİLERDE FARKLILIK VAR

Bölgedeki yerel basın ilk olarak Darsaya madenindeki yaşanan olayda en az 31 kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını bildirdi.

Nahud'un bulunduğu Batı Kordofan bölgesindeki Sudan Maden Kaynakları Şirketi Başkanı Khaled Dahwa, "Bir madenin çökmesi nedeniyle 31 geleneksel madenci öldü" dedi.

AP haber ajansı, yerel yetkililere dayandırdığı haberinde, çöküşte en az 38 kişinin öldüğünü ve sekiz kişinin de yaralandığını bildirdi.

Devlete ait madencilik şirketi, Facebook'ta, ağır kazıcılar daha fazla hayatta kalan ve ceset bulmaya çalışırken, sahada sıralanan yüzlerce köyü gösteren görüntüler yayınladı. Diğer sosyal medya görüntülerinde ise insanlar kurbanlar için mezar hazırlarken görüntülendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.