1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ricciardone: Türkiye konusunda tamamen iyimseriz

Ricciardone: Türkiye konusunda tamamen iyimseriz

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, çözüm sürecine ilişkin, "İç meselelerle ilgili yorum yapmak istemiyorum ama biz Türkiye konusunda tamamen iyimseriz" dedi.

A+A-

New York Filarmoni Orkestrası'nın konserini izlemek için İzmir'e gelen ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'yi yakından tanıyan bir diplomat olarak çözüm sürecine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Büyükelçi Ricciardone, şunları kaydetti:
 
"Bu konularla ilgili, iç meselelerle ilgili yorum yapmak istemiyorum ama Türkiye hakkında bir şey söyleyebilirim. Biz, Türkiye konusunda tamamen iyimseriz. Geleceğiniz hakkında, kültürünüz hakkında, demokrasiniz hakkında tamamen iyimseriz ve sizi destekliyoruz. Türkiye'nin yanında duruyoruz."
 
Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Ricciardone, "Türkiye, halk olarak, devlet olarak, demokrasi olarak çok ilham verici bir ülke" dedi.
 
Erdoğan'ın ziyaretinin ilk konusu ekonomi
 
Amerikalı iş adamlarının İzmir'e büyük ilgi gösterdiğini aktaran Ricciardone, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yapacağı ziyaretin gündemini genel olarak ekonomik konuların oluşturacağını kaydetti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.