1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. PARİS ANADOLU KÜLTÜR MERKEZİ'NDE RESİM SERGİSİ

PARİS ANADOLU KÜLTÜR MERKEZİ'NDE RESİM SERGİSİ

Türkiye'den gelen Ressamlar Derneği'nce Fransa'nın başkenti Paris'teki Anadolu Kültür Merkezi sergi salonunda düzenlenen karma resim sergisinde, 37 Türk ressamın eserleri Parisli sanatseverlerle buluştu.

A+A-

Resim sergisi açılışında konuşan Paris Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Dr. Fıtrat Demir Onger, kısaca resim sergisine ev sahipliği yapan derneği ve faaliyetlerini anlattı. Değerli Sanatçılar Paris Anadolu Kültür Merkezi adına hepinize hoşgeldiniz diyorum. Bildiğiniz gibi Anadolu Kültür Merkezi 1984 beri Türk Kültürünü çeşitli alanlarda tanıtmak için çalışmaktadır. Bu çalışmaları gerek Türk Devleti gerekse Fransız devletinden yardım almadan yapmaktadır. Bu çalışmalar arasında Fransızlara türkçe kursları sergiler açmak ve çeşitli konularda konferanslar düzenlenmekte olduğunu söyledi.

Ressamlar Derneği Paris resim sergisi

İstanbul Ressamlar Derneği üyelerinin Paris'te açtığı serginin açılışında bulunan Başkonsolos Turgut Kural, resim sergisini düzenliyen Anadolu Kültür Merkezi ve sergiye eserleriyle katılan İstanbullu sanatçılara yönelik kısa bir konuşma yaptı. Başkonsolos Kural, "Bu organizeyi ve ya daki Türk sivil örgütü temsilcilerininden ve sanat dünyasının duayenlerinden Sayın Dr. Onger'e, yaptığı bu başarılı organizasyondan dolayı sizi kutlamak istiyorum Anadolu Kültür Merkezi olarak. Öğrendiğim kadarıyla burda şuanda 47 sanatçımız bulunuyormuş, ne mutlu bunlardan 37 sanatçının eserlerinin sergilendiğini sergide görüyoruz. Kültür, hele resim gibi tercümeye gerek bırakmıyan unsurlarıyla Milletler arasında köprü kurmak bakımından çok önemli işleri olan bi sanat olduğunu "ifade etti.

Başkonsolos Turgut Kural, Resim sanatı böyle bir sanattır. ve bunu Paris'te bizlere ve burda hem türkçe dersleri için gelen hem de sergilenen diğer etkinlikler için gelen Fransızlara teşhir etmekle önemli bir kültür köprüsü görevi üstleniyorsunuz bu konuda tekrar tebrik ederim. Değerli sanatçılarımıza bu eserlerini burda sergilemeleinden dolayı da teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler sanatçılarımız olmadan onların eserleri göz nurları olmadan mümkün olmuyacaktı . Kendilerine de bu yönde teşekkür ediyorum. Bu Fransa'daki Türklerin gururu hem de sizin ve de sanatçılarımızın gururu çok güzel bir sergi organizasyon olarak sizlere çok teşekkür ediyorum ve sanatçılar ile davetlilere hoşgeldiniz diyorum.

Türkiye'den gelen Ressamlar Derneği Başkanı Sevim Gürsoy, başta başkonsolos beye geldikleri ve yaptıkları konuşma için çok teşekkür ederim. Çok güzel ve yerinde bir konuşmaydı ve bu sergiyi burda organize eden arkadaşımız Paris Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Dr. Demir Onger beye ve de yönetim kuruluna elbette üyelerimizden sanatçı arkadaşımız Kamıran Muzaffer Gençer hanımın öncülüğünde tüm sanatçı arkadaşlarımıza, Malum sanatçılar tanrının özel olarak seçtiği özel kullardır. Ben, Atamıza ve Atamızı burda minnetle anıyorum. Çünkü özgürsek, burda resim yapıyorsak, eğer burda Paris'te sergi açıyorsak. O'nun gösterdiği yolda yürüdüğümüz içindir. Hepinize teşekkür ediyorum sağolun" diyerek konuşmasını noktaladı. Ressamlar Derneği Başkanı Sevim Gürsoy.

Paris Anadolu Kültür Merkezi'nde oldukça kalabalık bir davetli grubunun katılımıayla 14 Kasım 2013 Perşembe günü açılan sergi 17 Kasım 2013 tarihine kadar gezilebilecek. 51 resmin sergilendiği sergide şu sanatçıların eserleri bulunuyor. Ayhan Gökçadır, Aynur Yıldırım, Aysel Bali, Aysel Ekiz, Ayşe Özalp, Ayşe Ümit Sahilyol, Ayten Baran, Berrak Kanat Turp, Canan Doğruer, Dilber Şahan, Dilek Oğuz, Eser Değer, Hacer Birgül Tekçe, Hülya Say, Kamıran Muzaffer Gençer, Keziban Şeflek, Mazlum Cabir Uluyol, Media Betül yazıcı, Meltem Tomay, Meral Belice, Nebahat Şimşek, Nevin Ergen, Nihal Atamer, Nur Ulubil, Növber Özcan Atamert, Öznur Balcı, Saba Çağlar Güneyli, Semra Gözüyeşil, Sevim Çağlar, Sevim Gürsoy, Seyhan Saral, Şİnas Aykaç, Tansel Alp, Tulin Atabay, Yasemin Toydemir Balkan, Yılmaz Batuk ve Zuhal Sarıkahya'nın eserleri sergide yer alıyor.

Paris Anadolu Kültür Merkezi'nde açılan Ressamlar derneği üyelerinden 37 sanatçının eserlerinin sergilendiği sergiyi gezme fırsatı bulamayınlar için sergiden bir kaç fotoğraf...

 

 

 

 

 

 

 

http://hodrimeydan.net

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.