1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Usta Oyuncu Tanju Tuncel son yolculuğuna uğurlandı

Usta Oyuncu Tanju Tuncel son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da kaldığı huzurevinde fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Tanju Tuncel (83), Erenköy Galip Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

15 Temmuz Cumartesi günü hayatını kaybeden, oyuncu Tanju Tuncel, Erenköy Galip Paşa caminde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. "Geniş Aile", "Eyvah Eyvah 2" ve "Babamın Kemikleri" gibi birçok dizi ve filmde rol alan ve 83 yaşında hayatını kaybeden Tanju Tuncel’in cenazesine İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan rol arkadaşları, Tuncel’in kızı Banu Sezgin, kuzenleri ve aile dostları ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrası Tanju Tuncel’in cenazesi Tuzla’daki Osmangazi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

"BÖYLE BİR ÖLÜMÜ HAK ETMEDİ"

Oyuncu Feriha Eyüboğlu, "Ben 16 yaşındaydım, kendisi 25 yaşındaydı. Çocukluk arkadaşı sayılırız. Böyle bir ölümü hak etmedi, hak etmediği bir yaşantısı oldu son günlerinde. Dünyanın en iyi insanıydı. Zarif, naif ve iyi bir oyuncu. Hayatı çalışmakla geçti. Bakım evinde yalnız kalınıyor ama arayanı soranı vardı. Sezon olduğundan dolayı çoğu kişi yok” dedi.

Tanju Tuncel’in aile dostu Oğuz Çineri ailesinin kendisine bakmadığı iddialarına yanıt verdi, "Uzaktan bakınca her şey farklı görünüyor ama öyle değil. Aile elinden gelen her şeyi yaptı. Daha önceden kendi evinde yaşıyordu, orada mental ve fiziksel sıkıntıları oldu. Yaşı da ileriydi, bunun akabinde en iyi huzurevinin en iyi odasına yerleştirildi. Ailenin eli sürekli kendisinin üzerindeydi. Bunu bilmeyenlerin bazı hoş olmayan söylemlerde bulunması doğru olmadı. Aile bu konuda üzülüyor, Tanju Hanım duysa o da üzülürdü." ifadelerini kullandı.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Nedim Saban, "Gerçekten çok acı. Çünkü ben son iki yıldır kendisini ziyaret etmiştim ve çok yakından çok çok sevdiğim biriydi. 1978 yılında izlemiştim, o dönemden beri sıkı hayranıyım. Aynı zamanda bir dizide beraber oynamıştık. Son iki yılda ne kadar şanslıyım, sevgili öğrencilerimle beraber onu ziyarete gitmiştik. Türkiye tiyatrosu için büyük kayıp” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.