1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Nemrut'ta erken sezon

Nemrut'ta erken sezon

Havaların ısınmasıyla turistler, bir bölümünde hala kar bulunan Nemrut Dağı'na gelmeye başladı.

A+A-

 

ADIYAMAN - Nemrut Dağı, havaların ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.
Devasa heykel ve metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nda, turizm sezonu erken açıldı.
Yerli ve yabancı turistler, bir bölümünde hala kar bulunan zirvedeki heykelleri, farklı bir güzellikte görme imkanı buluyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, dağın bir bölümünde kar bulunmasına rağmen bölgede bahar havası yaşandığını belirtti.
Havaların ısınmasıyla turizm sezonunun bu yıl erken açıldığını dile getiren Ekinci, ''Hatta şubattan itibaren gruplarımız gelmeye başladı. Özellikle Fransız turistler erken davrandı. Hava şartlarını takip ettiğimiz için hazırlığımızı erken yaptık. Hiçbir sorunumuz yok ve bu sezonu iyi geçireceğimizi umuyorum'' dedi.
Ekinci, yakında bölgede turistik açıdan yoğunluk yaşanacağına inandığını ifade ederek, yatırımcıların ve iş adamlarının buna hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.
Geçen yıl İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA) desteğiyle hazırladıkları tanıtım filminin, uluslararası turizm fuarlarına gönderildiğini anımsatan Ekinci, ''Film, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Japonca'ya çevrildi. Bu çalışmanın sonuçlarını da almaya başladık'' diye konuştu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.