1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'dan ilk açıklama: Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacak

KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'dan ilk açıklama: Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacak

KKTC’de geçtiğimiz hafta ilk turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde halk bugün ikinci tur için yeniden sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 51,74 oyla Ersin Tatar kazandı.

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar, sandıklarının tamamının açılmasının ardından Kıbrıslılar'a seslendi. Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti ile kıvanç duyuyoruz. Kıbrıs Türkleri'nin hakkını başı dik bir şekilde savunacağız, Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacak" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar, sandıklarının tamamının sayılmasının ardından açıklamalarda bulundu. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını başı dik bir şekilde savunacağını belirten Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile de gurur duyduklarını belirtti. Tatar, "Biz vefakar insanlar olarak buraya evlatlarını gönderen Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte olmaktan kıvanç duyuyoruz. Seçim malzemesi için ana vatan Türkiye’ye laf uzatanları kınıyoruz. Artık Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin nasıl ileriye götüreceğimizi düşünüyoruz. Kıbrıs Türk Halkı’nın burada onurlu bir şekilde yaşaması için çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi. 

Ersin Tatar'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"Pandemi sürecinde çok büyük sıkıntılar yaşarken, aldığımız tedbirlerle bugün dünyanın büyük ülkeleri halen pandeminin sıkıntılarını yaşarken, Güney Kıbrıs’da 200 vaka çıkarken, bizde vaka yok. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ulusal Birlik Partisi ve Halkın Birlik Partisi’nin oluşturduğu koalisyon hükümetinde çok önemli çalışmalar yaptık. Pandemi döneminde yaşanan sıkıntılarda, bizlere büyük destek veren ana vatan Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ediyorum. (Kıbrıs Türk'türk, Türk kalacak sloganları)" 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.