1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kanada'da nevruz şenliği

Kanada'da nevruz şenliği

Toronto'da düzenlenen nevruz şenliğinde Kanadalı bakan açılış konuşmasını Türkçe yaptı.

A+A-

TORONTO– Kanada'nın Toronto şehrinde nevruz şenliği düzenlendi. 

Kanada Türk Dostluk Derneği'nce bu yıl ikincisi düzenlenen nevruz şenliği, Toronto'daki tek Türk okulu olan Nile Academy salonlarında gerçekleştirildi. 

Şenliğe Türkiye 'nin yanı sıra Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Tataristan, Tacikistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Afganistan, Yakutistan, İran , Doğu Türkistan, Irak ve Kıbrıs Türkleri katıldı. Her ülkenin yöresel giysileri ile mutfaklarına ait örneklerin sergilendiği şenliğe, Ontario Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Bakanı Rıza Muridi ve Liberal Parti Toronto Federal Milletvekili Judy Sgro da katıldı. 

"YENİ YIL ÇOK YAHŞİ OLSUN" 
Konuşmasını Türkçe yapan Ontario Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Bakanı Rıza Muridi, "Hepinizin Nevruz Bayramı'nı yürekten tebrik ediyorum. Yeni yıl sizler için, dünyanın her yerindeki Türkler için çok yahşi olsun" dedi. 

"Türk toplumu" denildiğinde sadece bir ülkeden değil dünyadaki 12'ye yakın ülkeden de bahsedildiğini ifade eden Azerbaycan asıllı Bakan Muridi, nevruzun her yıl yeni bir başlangıç olduğunu söyledi. 

Muridi, konuşmasının ardından Nile Academy'nin bahçesine, şenliği düzenleyen Kanada Türk Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Gül ile fidan ve çiçek dikti. Daha sonra şenliğe katılan ülkelerin stantlarını tek tek gezen Bakan Muridi, şenliğe katılanlarla sohbet etti. 

Katılımcı ülkelerin halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu şenlikte, Azerbaycan Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Akbar Mecidov da arkadaşlarıyla sahne alarak Azeri müziğinden eserler seslendirdi. 

Kanada Türk Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Gülbu yılki şenliğe katılımın geçen yıldan daha fazla olduğunu belirterek, gelecek yıllarda daha büyük salonlarda ve daha çok katılımlı nevruz etkinlikleri düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.