1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısına siyasilerden tepki yağdı

İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısına siyasilerden tepki yağdı

İsrail polisi, 7 Mayıs Kudüs Günü'nde hain bir saldırıya daha imza attı. İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına siyasiler tepki gösterdi.

A+A-

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’da ses bombaları ve plastik mermiyle Filistinlilere saldırdı. İsrail polisinin, Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa, Şam Kapısı ve Şeyh el-Cerrah mahallesinde Filistinlilere yönelik saldırılarında yaralı sayısı 178'e yükseldi.

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına siyasiler tepki gösterdi.

"KUDÜS İÇİN BİRLEŞELİM"

Siyasiler, Twitter hesabından yaptıkları tepki paylaşımlarında şunları kaydetti:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli kardeşlerimize, İsrail polisinin gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyorum. Bu insanlık dışı olay karşısında Filistinli kardeşlerimizin yanındayız." 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz. İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız."

Çelik, İsrail yönetiminin Mescid-i Aksa’daki gelişmeleri takip eden Anadolu Ajansı Editörüne müdahalesini de şiddetle kınayarak yaralanan gazeteci Turgut Alp Boyraz’a da geçmiş olsun dileklerini iletti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "Her Ramazanda olduğu gibi İsrail'in, şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik edildiğini belirten Şentop, "Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum." 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: "İsrail, Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir. Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça zulmünü devam ettirecektir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını şiddetle kınıyorum. Derhal durdurulmalıdır" 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız." 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "İsrail’in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü işgal ve şiddet politikasını endişeyle takip etmekteyiz. İsrail’in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "İsrail polisinin Mescid-i Aksa cemaatine yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizle dualarımız aynı, yüreklerimiz birdir!"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici: "Siyonist İsrail'in ramazan ayında Mescid-i Aksa ve Müslümanlara yaptığı çirkin ve vahşi saldırıyı lanetliyor, Müslüman Filistin halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Lakin, korkunun ecele faydası yoktur. Allah'ın inayetiyle Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in 
özgürlüğü yakındır."

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: "Filistin’de yaşanan sistematik zulümler zalim Netenyahu’nun yeni bir seçim belirdiğinde kendi iç kamuoyuna mesaj vermek için yeni bir evreye giriyor.
Şimdi İsrail, yine Mescidi Aksa’da müslümanlara saldırdı.Ahlar, feryatlar yine arşa değdi!
Zulmünde boğul zalim İsrail! Diğer yandan,Mescidi Aksa’da yaşanan zulümlere sadece ‘Twitter etkinliği’ düzleminde cevap veriyor olmaktan öte birşey yapamamak herhalde bu Ramazan ayında yüreklerimizin yaşadığı en büyük ızdırap olsa gerek! İsraili LANETLİYORUM. Zulüm her yerde zulümdür, mazlumun kimliği olmaz!Ama insanlık, özellikle de müslümanlar Filistin ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm/soykırım karşısında büyük bir sınava tabi tutuluyor."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Mescid-i Aksa’ya İsrail güvenlik güçleri tarafından ibadet sırasında yapılan saldırıda yaralanan tüm Filistinli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yapılması gerekenleri sıraladığı bir video da paylaşarak, şunları söyledi

 "Pandemi şartları dolayısıyla zaten hakkıyla yaşayamadığımız Ramazan iklimi, Kadir Gecesi'nden bir gün önce Kadir Gecesi'ne hazırlanırken işgalci İsrail güçlerinin Mescidi Aksa'ya girmesiyle iyice hüzne boğuldu. Mescidi Aksa bütün Müslümanların bir kıblesidir.
Kudüs onurumuz, Kudüs namusumuzdur! Bir çok konuda ihtilaf etsek bile Kudüs için birleşelim. Tüm siyasi liderlere çağrımdır
..."


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: 

"İşgalci İsrail, şimdi de Müslümanların göz bebeği ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya alçakça saldırıyor. İslam dünyasının parçalanmışlığını fırsat bilerek, tüm dünyanın gözü önünde kutsallarımızı dahi hedef alan ve fütursuzca bu zulümleri işleyenler iyi bilsinler ki, eninde sonunda tüm yaptıklarının hesabı mutlaka sorulacaktır.

Hiç vakit kaybetmeksizin, cuma gününe, Ramazan ayına, Kudüs şehrine ve Mescid-i Aksa'ya aynı anda saldıran işgalcilere, bir an evvel hak ettikleri karşılık misliyle verilmelidir. Söylenecek sözler artık tükenmiştir, acilen somut adımlar atılmalıdır.

Tüm İslam alemine çağrıda bulunuyorum: Gün, ilk kıblemize, onurumuza, namusumuza ve izzetimize sahip çıkma günüdür. Zaman, zalimlere haddini bildirme zamanıdır."

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı  Mustafa Sarıgül: "Kadir Gecesi arefesinde, 
Mübarek Ramazan ayında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere saldıran İsrail polisini şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizin daima yanındayız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.