1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Eşinin acılarına son vermek için öldürmüş

Eşinin acılarına son vermek için öldürmüş

ABD'de hasta eşini acılarına son vermek için vurarak öldüren 86 yaşındaki bir adam, duygusal bir duruşmanın ardından şartlı salıverildi

A+A-

Phoenix kentinde yapılan duruşmada yargıç, 9 Kasım 2012’de 81 yaşındaki eşini başından vuran II. Dünya Savaşı gazisi George Sanders’ın şartlı tahliyesine karar verdi. 

İlk kez 1969 yılında Multiple Sclerosis (MS) teşhisi konulan eşi Virginia Sanders’ın rahat etmesi için Phoenix’in hemen dışındaki bir emekliler köyüne taşındıklarını belirten Sanders, eşinin hastalığının yıllar içinde ilerlediğini ve ayaklarından birinin kangren olduğunu ifade etti.

Sanders sözlerine şöyle devam etti: "Yaşadığımız tüm güçlüklere karşın birbirimizi çok seviyorduk. Gece gündüz başından ayrılmadan baktım eşime. Ancak ayağı kangren oldu. 

Doktorlar, önce ameliyatla ayağının kesileceğini, daha sonra bir bakımevine yerleştirileceğini söyledi. Virginia, ameliyat olmak istemedi ama çektiği acı o kadar büyüktü ki onu öldürmem için bana yalvardı" dedi. 

Yaşlı adamın eşi Virginia, vurulduktan birkaç gün sonra hastanede hayata veda etmişti. Suçlu olduğunu kabul eden Sanders, kasten adam öldürmekle yargılanıyordu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.