1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dram bitmiyor!

Dram bitmiyor!

Ceylan Ailesi: Oğlum şimdi daha kötü

A+A-

Hollanda’da “Yanlış besleniyor” diye 12 yaşındaki çocukları ellerinden alınan Ceylan Ailesi “Oğlum şimdi daha kötü” dedi.

Hollanda’da uzmanların sağduyulu yaklaşımlarına rağmen çocukları ellerinden alınan ailelerin dramları bitmiyor. Bunun en canlı örneklerinden birisi Nursel-Kazım Ceylan çifti. Uzun yıllardır Hollanda’da yaşayan Erzincanlı ailenin 12 yaşındaki oğulları G., okuldaki davranışları ve kilosu yüzünden şu anda gençlik koruma bürosuna ait yurtta kalıyor.

‘Bizi suçluyor’

Sadece hafta sonu görebildiği oğlunun durumunun yurtta kalmaya başlamasıyla birlikte daha da kötüye gittiğini savunan anne Nursel Ceylan “Hafta sonunu iple çekiyoruz. Oğlumuz gelecek hep birlikte olacağız. Hafta sonu bitince kabus başlıyor. Oğlum gitmek istemiyor, bizi sorumlu tutuyor. ’Beni neden gönderiyorsunuz’ diye soruyor. Verecek cevap bulamıyorum” dedi. Hollanda’da çocuğuna tekrar kavuşma hayali yaşayanların yanında, bunu gerçekleştirebilen Türk aileleri de mevcut. Geçen yıl iki çocuğuna el konulan Fatma Kayadelen, azimli ve kararlı bir şekilde yürüttüğü hukuk mücadelesi sonunda çocuklarına yeniden kavuştu.

Mağdur aileler nasıl bir hukuki mücadele vermeli?

Hollanda’da çocukların velayetleri mahkeme kararıyla alınıyor. Dolayısıyla bu konuda yürütülecek hukuki mücadele büyük bir önem arz ediyor. Ailelerinden alınan çocuklar konusunda uzman olan avukat Adem Kotan “Aileler uzmanlardan zamanında yardım almalı. Avukata genelde meselenin mahkeme aşamasına gelmesinden sonra gidiliyor, bu da çok geç. Ben şimdiye kadar hiç bir hakimin çocuk esirgeme kurumunun aksine karar verdiğine şahit olmadım. Bu noktada çocuk esirgeme kurumunun hazırladığı raporun önemini kavramak lazım. Çünkü birçok uzmandan oluşan heyetin raporunu hakim kolay kolay görmezden gelemez” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.