1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin'de nehirde bulunan ölü domuzların sırrı çözüldü

Çin'de nehirde bulunan ölü domuzların sırrı çözüldü

Çin'in Şanghay kentindeki Huangpu Nehri'nin Songciang bölgesi kesiminde hafta sonundan bu yana çıkarılan ölü domuzların gizemi çözüldü.

A+A-

ŞANGHAY - Ülkenin doğusundaki Cıciang eyaletinde bulunan Ciaşing kentindeki bir domuz çiftliği, domuz leşlerini nehre attığını itiraf etti. 

Yetkililer, kulaklarındaki künyelerden domuzların Ciaşing bölgesine ait olduğunun tespit edildiğini, bazı künyelerin menşei ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. 

Bu arada Şanghay'daki Huangpu Nehri'nin Songciang bölgesi kesiminde hafta sonundan bu yana çıkarılan domuz sayısı 6600'e yükseldi. 

DOMUZ ÇIKARMA İŞLEMİ DEVAM EDİYOR 

Yerel bir yetkili, nehirden domuz leşi çıkarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

23 milyonluk metropolün temel içme suyu kaynaklarından biri olan nehirden alınan örneklerde domuzlarda hastalığa sebep olan "porcine circovirus" adlı virüse rastlandığı, bu virüsün insan sağlığı açısından olumsuz etkisinin bulunmadığı ifade ediliyor. 

‘SU KALİTESİ ETKİLENMEDİ’ 

Bölgedeki içme suyu sağlayıcı şirket, şehrin "su kalitesinin etkilenmediğini ve insanların tüketimi için güvenli" olduğunu savunuyor. Ayrıca içme suyunun düzenli şekilde analiz edildiği kaydediliyor. 

Öte yandan, bu olaydan bağımsız olarak, Şanghay'a yakın Cıciang eyaletinde hastalıklı domuzlardan et üretmek ve satmak suçundan 46 kişiye 6 ay ile 6,5 yıl arasında hapis cezası verildiği bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.