1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bebek ağlaması yuva yıkıyor!

Bebek ağlaması yuva yıkıyor!

Çocuğu olan çiftler uyuyamıyor

A+A-

İngiltere’de boşanan çiftlerin yaklaşık üçte ikisinin, bebek ağlamasından kaynaklanan sorunlar yüzünden ayrıldığı ortaya çıktı.

İngiltere’de yapılan bir araştırma boşanan çiftlerin üçte ikisinin ‘bebek ağlaması’ yüzünden ayrıldığını ortaya çıkardı.

Channel 4 televizyon kanalının yaptığı anketi sayfalarına taşıyan Observer gazetesindeki habere göre, çocuğu olan çiftler gece altı saatten az uyuyor. Her 10 çiftten üçü, çocukları doğduktan sonra uykularını yeterince alamamaktan şikâyetçi.

Uyku ilacı kullanıyorlar

Ankete katılanların yüzde 45’i, aldıkları uyku ilaçlarıyla ‘güvenli olmayan yerlerde’, her 20 kişiden biri de araba kullanırken şoför koltuğunda uyuya kaldıklarını söyledi.

Gece ağlayarak uyanan çocuklar ve çocukları erken saatlerde uykuya yatırma çabaları da yeni çiftleri bunaltan sebepler arasında.

Duymamış gibi yapıyorlar

Ankete katılan 2 bin kişinin yüzde 11’inin gece çocuk ağladığı zaman eşleri veya partnerleri baksın diye ‘uyuma taklidi’ yaptığı ortaya çıktı. Araştırmaya katılanların yüzde 11 de ağlama sesini duymamak için kapıyı kapatırken yüzde 9’u ise aynı amaçla televizyonun sesini açıyor.

Sağlık sorunları yaratıyor

Araştırmaya göre, boşanan çiftlerin üçte ikisi, ayrılma sebebi olarak ‘çocuk ağlaması nedeniyle yaşanan uykusuzluk, yorgunluk ve huzursuzluk’ gibi sağlık sorunlarını gösterdi. Gazeteye konuşan Psikolog Tanya Byron’a göre yeterli uyuyamayanlar ‘alkolikler kadar’ tehlikeli.

5 yaşına kadar 11 saat uyku şart

Çocuk gelişimi için uyku hayati bir öneme sahip. Uyku zannedilenin aksine bebeklik çağı sonrasında da önemli. İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti verilerine göre, 3-5 yaş arası çocukların 11 saat, 10 yaşındaki çocukların 10 saat, 14 yaş ve üstü çocukların ise 8 saat uykuya ihtiyacı var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.