1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ahmet Türk'ten açıklama

Ahmet Türk'ten açıklama

"Tutanakların gerçekle bir ilgisi yok gibi görünüyor"

A+A-

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, basında, çözüm sürecindeki görüşmelere ait olduğu iddia edilen tutanaklarla ilgili, "Tutanak ilgili tartışmaları spekülasyon olarak değerlendiriyoruz, araştıracağız, inceleyeceğiz. Tutanakların gerçekle bir ilgisi yok gibi görünüyor" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Irak'ın Süleymaniye kentinde, sabah saatlerinde İslami Birlik Partisi'ni ziyaret etti. BDP heyeti, daha sonra Goran (Değişim) Haraketi Lideri Noşirvan Mustafa ile görüşmek üzere parti genel merkezine geldi. Türk burada, çözüm sürecindeki görüşmelere ait olduğu iddia edilen tutanaklarla ilgili açıklama yaptı.

KÜRT HAKLARIYLA İLGİLİ GÜNDEN GÜNE OLUMLU GELİŞMELER YAŞANIYOR 

Kürtçe yaptığı konuşmada Ahmet Türk, "Barış projesi için görüşmelerde bulunuyoruz. Kürt partileriyle barış süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunuyoruz. Kürtlerin geleceğiyle ilgili bir önemli süreçteyiz. Özgürlük, demokrasi ve Kürt hakları için bu süreç bir başlangıçtır. Barış ve Kürt haklarıyla ilgili araştırmalar yapılıyor. Bugün görüyoruz ki, dünyada da yavaş yavaş barış için ve Kürtlerin hakları için çalışmalar yapılıyor. Bu dönemde sizde çok iyi biliyorsunuz ki sayın Öcalan halkların kardeşliği için, barış için, demokrasi ve Ortadoğu'nun değişimi için büyük bir fırsat ortaya koydu. Biz bu fırsatın barışa vesile olmasını diliyoruz. Bu fırsatın bütün Ortadoğu halklarının kardeşliğine vesile olmasını istiyoruz. Bu büyük bir fırsattır. Kürt haklarıyla ilgili günden güne olumlu gelişmeler yaşanıyor ve bu konuda barış ve barışçıl çalışmalar için önemli girişimler yapılıyor. Ancak, barış çift taraflı olmalıdır. Haklarımızı çift taraflı savunmalıyız. Buna böyle bakmamız lazım. Bu barış girişimlerinin biz umuyoruz ki halkların kardeşliğini sağlayacak. Bu nedenle Goran partisinin de fikirlerini almak için onları ziyaret ettik." dedi

Konuşmasına Türkçe olarak devam eden Türk, "Barış sürecinin kalıcı hale gelmesi için bütün gücümüzle çabalıyoruz. Tutanakların sızdırılmasını buradan öğrendik, bu tartışmaları spekülasyon olarak değerlendiriyoruz, araştıracağız, inceleyeceğiz. Süreci etkileyeceğini zannetmiyorum. Süreçte kararlıyız" diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise yaptığı açıklama ile, "Partimizden sızma sözkonusu değildir. Böyle bir anlayışımız da olmaz. Bu sürece komplovari bir yaklaşım ile yaklaşmayız. Bizim cephemizden sayın Başbakan'ı ve partisini zora sokacak bir komplovari bir gayri ahlaki duruş asla sözkonusu olmaz. Biz de bu notların basın mensuplarınca nasıl elde edildiğini araştırıyoruz. Sonuç elde edilirse açıklayacağız" dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.