1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (30 Mayıs 2021)

Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (30 Mayıs 2021)

Haftanın son günününe bu haberler damgasını vurdu. İşte yeni günün gündeminden en çarpıcı başlıklar...

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'un fethinin 568. yılı dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, özel olarak programlanan yüzlerce drone, 10 dakikalık multimedya gösterisiyle Haliç üzerinde görsel bir şölen düzenlendi. Pandemi nedeniyle etkinliği canlı izleyemeyen İstanbullular, İBB ve İmamoğlu’nun sosyal medya mecraları üzerinden bu görsel şölene, “sanal” ortamdan tanıklık etti.

Ayasofya'da devlet erkanının katıldığı törende Cumhuriyet'in kurucularına lanet okunmasına tepkiler devam ederken, İBB'nin düzenlediği İstanbul'un Fethi yıldönümü töreninde, tüm şehitlerin manevi huzuru için ruhlarına ithafen Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okundu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

"İstanbul’un Fethi’nin 568. yıl dönümünde, milli ve manevi değerlerimizin tümüne saygıyla, birleştirici ve örnek duasıyla Mustafa Demir hocamız gönüllere taht kurdu." ifadelerine yer verdi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, video serisinin 8'incisini 'Fırtınalarla Büyüyen Fidanlar Rüzgarda Yıkılmaz' başlığıyla yayınladı. Peker, 8. videosunda SADAT'ın "Sedat Peker yardım konvoyu" üzerinden Suriye'ye, cihatçı El Nusra'ya silah, araç, mühimmat ve ekipman yolladığını öne sürdü.

Finlandiya polisi Başbakan Sanna Marin’in kahvaltı masraflarının kanuna aykırı bir şekilde vergi mükelleflerinin parasıyla ödenip ödenmediğine dair soruşturma başlattı.

Coronavirüs salgınının ilk aylarında başlayan AB dışı ülkelerden gelenlere vize verilmemesi uygulaması 30 Eylül’e kadar uzatıldı. Türklerin Avrupa’ya girişi bir kez daha ertelendi.

İşte, Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 137 CAN KAYBI, 7 BİN 656 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı, corona virüsü salgını nedeniyle yaşanan yeni can kaybını, vaka ve hasta sayısını açıkladı.Semptom gösteren 605 kişiyle birlikte toplam 7 bin 656 yeni vaka tespit edildi.

Tabloya göre son 24 saatte 137 kişi corona virüsünden hayatını kaybetti, toplam can kaybı da 47 bin 271’e yükseldi.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►27  Mayıs:  219 bin 465 
►28  Mayıs:  220 bin 162
►29  Mayıs:  222 bin 613 

DİYANET: AŞI YAPTIRMAMAK KUL HAKKINA GİRER

Din İşleri Yüksek Kurulu salgın döneminde aşı yaptırmamanın kul ve kamu hakkı olarak değerlendirilebileceğini açıkladı.

AĞRI’DAN ACI HABER: BİR ŞEHİT!

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Eren-15 Operasyonunda çıkan çatışmada bir jandarma personeli şehit oldu.

ASKERİ ARAÇ KAZA YAPTI! YARALILAR VAR!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi Çoğulhan Mahallesi yolunda askeri araçla sivil aracın çarpışması sonucu 4'ü asker 6 kişi yaralandı.

ATATÜRK ANITINA BÜYÜK SAYGISIZLIK

Çukurova Üniversitesi’nin kütüphanesi önündeki Atatürk heykelinin çevresini otların kapladığı görüldü. Vatandaşlar, bir an önce çevre düzenlemesinin yapılmasını istedi.

AKP SÖZCÜSÜ ATATÜRK’Ü İMAMI ELEŞTİRMEDEN SAHİPLENDİ!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın da katıldığı Ayasofya'daki törende imam, Atatürk'e lanet okudu. İmamın sözlerine tepki yağarken AKP'den 'Atatürk' açıklaması geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Atatürk’ü ‘milletin ortak değeri’ olarak tanımladı. Ancak Çelik, Atatürk’e lanet okuyan imamı eleştirmedi.

AYASOFYA TÖRENİNDE ATATÜRK’E LANETE TEPKİ YAĞIYOR
 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın da katıldığı Ayasofya'daki törende imam, Ayasofya'yı müzeye çevirenlere lanet okudu. İmamın sözlerine sosyal medyadan büyük tepki geldi. 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul'un fethinin yıl dönümünü kutladığı paylaşımında, "Kimlerin damarlarında kâfir ve zalim kanı akar, vatansever Sütçü İmam’dan beri çok iyi biliriz" ifadelerini kullandı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Allah'ım, bizi bu yolunu şaşırmış, dinimizi ve imanımızı siyasetlerine alet edenlerden koru” ifadelerini kullandı. Tarihçi yazar Sinan Meydan ise, “Allah kimseyi bu derece küçültüp alçaltmasın!” dedi.

MUHARREM İNCE ŞİKAYETÇİ OLDU

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ayasofya'yı müzeye çevirenlere lanet okuyan imama dava açacaklarını duyurmasının ardından, Mustafa Demirkan hakkında şikayetçi oldu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA: İNANDIĞIN YOLDA DEVAM ET

Ataköy-İkitelli Olimpiyat metro hattının, Bahariye ve Masko İstasyonlarının açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, "Biliyorum bunu yaptığınızda, yine diyecekler, ‘Vay elini arkaya attın; soruşturma. Vay efendim şunu yaptın; soruşturma. Vay efendim neden şu kadar gün bedava yaptın’ yine soruşturma olacak. Bunların hepsi, vız gelir tırıs gider; inandığın yolda devam et Sayın Başkan" dedi.

“İSTANBULLU UCUBE KANALI ENGELLEMEK İÇİN İMAMOĞLU'NU SEÇTİ” 

29 Mayıs İstanbul'un Fethi’nin 568’inci yıl dönümü kutlamalarında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Fatih biziz; Fatih sizsiniz sevgili gençler. Fatih, hepimiziz…” Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na: İnandığın yolda devam et
Ataköy-İkitelli Olimpiyat metro hattının, Bahariye ve Masko İstasyonlarının açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, "Biliyorum bunu yaptığınızda, yine diyecekler, ‘Vay elini arkaya attın; soruşturma. Vay efendim şunu yaptın; soruşturma. Vay efendim neden şu kadar gün bedava yaptın’ yine soruşturma olacak. Bunların hepsi, vız gelir tırıs gider; inandığın yolda devam et Sayın Başkan" dedi.dedi. 
İYİ Parti lideri Akşener ise "İstanbullu, İstanbul'un betona görülmesini, yeşilinin yok edilmesini, insanlarına hoyratça davranılmasını ve en son Kanal İstanbul denilen o ucube sistemin oluşmasını engellemek için İmamoğlu'nu seçti. İstanbullu daha ne yapsın? Yönetimi değiştirdi. Ben, Ekrem Bey kardeşimin, bu mirasa nasıl saygı gösterdiğini, nasıl saygı göstereceğini biliyorum. Ona inanıyorum" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: ÇIKARDIKLARI KAVGALAR HATALARINI ÖRTMEYE YÖNELİK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediyesi İsmet İnönü Spor Tesisi'nde düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu. “Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’de oluşturmaya çalışıyoruz. Var olan kavgalar yaratılmak istenilen kavgalar aslında yaptıkları hataları örtmeye yönelik. Kavga çıkarıyorlar ki gerçekleri halk yeteri kadar görmesin" dedi.

KILIÇDAROĞLU SOYLU’YU İSTİFAYA DAVET ETTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir an önce seçime gidilmesi lazım. Niye milletin iradesinden korkuyoruz, milletten korkulur mu? Referandum diyorsun, ne referandumu kardeşim, getiriyorsan getir referandum(u), millet seçim istiyor mu istemiyor mu? Devleti çetelere teslim eden insana ben nasıl güveneceğim? Çetelerden yetki isteyen bir insana ben nasıl güveneceğim? Olmaz, tam bir rezalet! Düzelteceğiz, düzelteceğiz" dedi.

DEVLET BAHÇELİ DUYURDU: MHP PROJEDEN VAZGEÇTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şuşa’ya dokuz derslikli bir okul yaptırmayı taahhüt ettiklerini ancak Azerbaycan yönetiminin bu projeyi uygun görmeyerek yeni ve farklı bir okul projesi hazırladığını belirtti. Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, Şuşa’ya yaptıracağı okul projesinden bu gelişmeler dolayısıyla vazgeçmiştir" dedi.

BAHÇELİ: ZULÜM 1453’DE BAŞLADI DİYENLERİN SOYU BOZUKTUR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Unutulmasın ki, zulüm 1453’de başladı diyenlerin soyu bozuk, sütü lekelidir” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN KANAL İSTANBUL İÇİN YİNE TARİH VERDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz. Rahatsız olanlar var, olacaklar" diye konuştu.

AKP’Lİ BELEDİYENİN HALI İHALESİNİ AKP’Lİ ŞİRKET KAZANDI

AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2015 yılından bu yana camilerde, kültür evlerinde ve taziye evlerinde kullanılmak üzere 20 stadyum büyüklüğünde, toplam 140 bin 445 metrekare halı satın aldı. Belediye bu halılara 7.5 milyon TL ödedi. Halıların 104 bin 445 metrekaresi ise AKP Gaziantep İl Yönetim Kurulu üyesi Furkan Özdurdu'nun ortağı olduğu Doruk Tekstil‘den alındı.

AKP’Lİ BELEDİYEDEN CHP’Lİ VEKİLİN İDDİALARINA AÇIKLAMA

CHP'li Mustafa Adıgüzel, AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 25 ihaleyi 21/B maddesinden adrese teslim aynı kişiye ait şirketlere verildiğini ileri sürmüştü. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bütün ihalelerin Kamu İhale Kanununa uygun olarak yapıldığı belirtildi.

ERDOĞAN BİLDİĞİ TEK KİTABI OKUYOR

İktidar içindeki savaşa ve eriyen oylara çözüm bulamayan Erdoğan, yine bayraklı ve ezanlı açılışların baş konuşmacısı oldu. Prof. Dr. Atay, Erdoğan’ın sıkışmışlık içerisinde bildiği tek siyaseti yaptığına dikkat çekti. Erdoğan’ın çıkış formülü bulamadığı belirten Prof. Dr. Turan ise, “Cumhurbaşkanı’nın kendi siyasi durumunu konsolide etmek için başvurduğu araçlar, iktisadi durumun sarsılmasıyla işlemez hale gelmiştir” dedi.

ERDOĞAN: OKÇULUK, BİNİCİLİK VE KILIÇ FAALİYETİ YÜRÜTÜN

Osmanlı’nın İstanbul’u topraklarına katışının 568’inci yılı etkinliklerinde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerimizden okçuluk, binicilik, kılıç, hat, tezhip gibi geleneksel sanat ve spor dalları ile günümüze ait her türlü sosyal ve kültürel faaliyeti işte bu anlayışla yürütmelerini bekliyoruz” dedi.

KAZAN: CUMHURİYET SAVCILIĞINI BİTİRİYORLAR HABERİNİZ OLSUN

Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iktidarın Meclis’e sunduğu torba yasayla Cumhuriyet Savcılığının son bulacağını dile getirdi.

SEDAT PEKER: SADAT, EL NUSRA'YA BENİM ÜZERİMDEN SİLAH YOLLADI 

Suç örgütü lideri Sedat Peker, video serisinin 8'incisini 'Fırtınalarla Büyüyen Fidanlar Rüzgarda Yıkılmaz' başlığıyla yayınladı. Peker, 8. videosunda SADAT'ın "Sedat Peker yardım konvoyu" üzerinden Suriye'ye, cihatçı El Nusra'ya silah, araç, mühimmat ve ekipman yolladığını öne sürdü.

SÖZÜ VERİLEN SU KUYULARI AÇILMADI, EKİNLER KURULDU

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Sütlaç Köyü’nde 2015 seçimleri öncesi sözü verilen su kuyularının faaliyete geçmemesi nedeniyle ekili arazilerdeki mahsüllerin kuruduğunu söyledi.

4 İLDE OPERASYON: KRİPTO PARA ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Diyarbakır merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, sosyal medya siteleri üzerinden kendilerini kripto para borsasında 'güvenilir aracı kurum' olarak gösterip, 105 kişiyi 400 bin lira zarara uğrattıkları belirlenen 10 kişilik çete çökertildi.

ÇAYKUR ALIM KAPASİTESİNİ AŞTI! ‘ACELE ETMEYİN’ ÇAĞRISI!

Doğu Karadeniz’de yaş çay hasadı sürerken ÇAYKUR, günlük 11 bin ton dolayında yaş çay alarak kapasitesini aştı. ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, “Alımlar 9 bin tonun üzerinde gerçekleşmektedir. Umut ediyoruz ki haftaya limitler az da olsa artırılacak duruma gelecektir. Bilinmeli ki üreticilerimizden 1 kilogram daha fazla yaş çay alımı için kapasite zorlanmaktadır” denildi.

GİDİYORLAR AMA GİDERKEN BİZİ DE GÖTÜRDÜLER

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, memleketi Manisa’da Demirci ve Köprübaşı ilçelerinde esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. CHP’li vekile dert yanan esnaf Devrim Akkuzu, ekonomik sıkıntı sebebiyle iş yerini kapatmak zorunda kalacağını ifade ederek, “Adım Devrim ve iş yerimin ismi Deniz Şarküteri. Bu nedenle mi destek alamıyorum. Tahtları sallanıyor ve gidecekler. Ancak giderken de bizi de götürdüler. Olan bize oldu" dedi.

MAAŞLARINI ALAMAYAN İŞÇİLER HASTANE ÇATISINDA EYLEM YAPTI

İzmir Bayraklı'da yapımı devam eden İzmir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle hastanenin çatısına çıkarak eylem yaptı.

ÜNİVERSİTENİN EĞİTİM UÇAĞIYLA KEBAPÇI REKLAMI ÇEKTİLER

Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin eğitim uçuşu için kullanılması gereken uçakla, bir kebapçının tanıtım filmi çekilip sosyal medyada yayınlanması tepki çekti.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Eğitim döneminin büyük bölümünü evde geçiren öğrenciler yaz tatilinin başyacağını günü iple çekiyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamaya göre okullar 2 Temmuz’da kapanacak ve yaz tatili başlayacak.

İSKİ’DEN UYARI: 13 SAAT SU KESİNTİSİ OLACAK

İSKİ yayınladığı duyuru ile vatandaşlara su kesintisi uyarısında bulundu. Yapılan açıklamaya göre Sancaktepe, Üsküdür, Sultanbeyli, Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe, Adalar ve Ümraniye'de 13 saat boyunca su verilemeyecek.
İSKİ’den yapılan açıklamada, “Ömerli İçme Suyu Arıtma Tesislerinde yeni inşa edilen depoların devreye alınması maksadıyla;  1 Haziran 2021 Salı günü 09.00 ile 22.00 saatleri arasında 13 saat süreyle aşağıda belirtilen bölgelere su verilemeyecektir” denildi.

DEFİNECİLERİN TALAN ETTİĞİ MANASTIR RESTORE EDİLECEK

Artvin'in Yusufeli ilçesi Tekkale köyündeki Tekkale Manastırı, definecilerin kaçak kazısında talan edildi. Yıkılma riski ile karşı karşıya kalan kilisenin restorasyonu için proje çalışması başlatıldı.

DENİZ SALYASI TURİZM VE BALIKÇILIĞI DA ÖLDÜRÜYOR

Deniz salyası Marmara’da Mavi Bayrak dönemini kapatırken, yaşanan çevre faciası balıkçılığı da tamamen bitirdi. Silivrili balıkçı Köksalan, “Marmara’nın 5 bin balıkçısı Kuzey Ege’ye göç ediyor” dedi. Ancak Prof. Özdelice uyardı: Salya Ege’yi de kirletecek.

3.9 MİLYON İŞLETME 880 MİLYAR BORÇLU

Gelişmiş ülkelerin aksine Türkiye’de hibe yerine borçlandırma yoluyla destek gören KOBİ’lerin bankalara borcu yüzde 33 artışla 880 milyara ulaştı. 

ÖDEME ZORLUĞU ARTIYOR

Mikro, küçük ve orta büyüklükte şirketlerden oluşan KOBİ'ler arasında 279 bini borcunu ödeyemediği için icralık. KOBİ'lerin icra takibine düşen kredi miktarı ise 57 milyar 658 milyon lira.

ŞEKERDE KÖMÜR KAZIĞI ÜRETİME DARBE VURDU

Ilgın Şeker Fabrikası, “kalitesiz kömür kazığı” iddiası ile gündeme geldi. Yapılan incelemede kömürün değeri yarı yarıya düşük ve 1400-2200 kalori çıktı. Kalitesiz kömürün yakıldığı 
fark edildikten sonra yapılan ölçümlerde üretimin 10 günde bin 240 tondan 610 tona düştüğü belirlendi.

700 BİN KAMU İŞÇİSİ TABAN ÜCRET İSTİYOR

Türk-İş ve Hak-İş, kamuda kadroya geçen eski taşeron işçiler için 4 bin 500 TL civarında taban ücret, 700 bin işçinin tamamı için ise yüzde 10+10 düzeyinde zam talep edecek.

“300 BİN HAVACI 1 TEMMUZ’DA BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞAYACAK”

Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVASEN), yayınladığı bildiriyle 30 Haziran'da sona erecek işten çıkarma yasağına dikkat çekti: "1 Temmuz 2021 itibariyle yaşanacak işten çıkartma furyası ile, milyonlarla ifade edilebilecek sayıda işçi; işsizliğe, yoksulluğa hatta açlığa mahkum edilecektir. 300 bin havacılık çalışanı büyük mağduriyet yaşayacak."

KURAKLIKTAN ÜRÜNLERİ KURUYAN ÇİFTÇİ DESTEK BEKLİYOR 

Kuraklık nedeniyle ürünleri tarlada kuruyan ve büyük zarara uğrayan tarım üreticileri devletten destek bekliyor. Çiftçileri ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a sorunlarını anlatan Eskişehir Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, yaşanan kuraklığın ciddi zararlara neden olduğunu belirterek "Vatandaş traktörünü satma noktasına geldiği zaman işler daha da sıkıntılı olacak" dedi.

PANDEMİDE ZENGİNLERİN SÜPERYAT SİPARİŞLERİ PATLADI

İngiliz Financial Times gazetesi, pandemide servetleri artan ve inziva arayan zenginlerin süperyat siparişlerinin rekor düzeye yükseldiğini yazdı.

NAVLUN MALİYETLERİ DE DENİZCİLİK HİSSELERİ DE REKOR KIRDI

Hammadde fiyatlarının yanı sıra deniz taşımacılığı maliyetleri rekor seviyelere yükseldi. Taşımacılık devi Maersk hisselerinin değeri son bir yılda üçe katlandı. Hammadde ve navlundaki sorun, enflasyonu körüklüyor.

HEPSİBURADA’DAN ABD’DE HALKA ARZ İÇİN BAŞVURU

Doğan Online bünyesinde bulunan Hepsiburada.com, ABD'de Nasdaq borsasında halka arz için dün başvuru yaptı.

KPSS ZAMMINA TEPKİ: KENDİNİZE 5 MAAŞ GARİBE 300 LİRA HARAÇ

ÖSYM, KPSS ücretlerine zam yaptı. Bu zor günlerde iş ve aş umuduyla sınava girecek gençlere yapılan bu zamma tepki yağarken Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “İşiniz gücünüz millete fatura kesmek. KPSS giriş ücreti 300 TL. Cebinde 3 kuruşu olmayıp da, belki bir umut diye ekmek kavgası verenden de, ne kopartırsak artı derdindesiniz. Kendinize gelince 5 maaş, garibe gelince 300 TL haraç. Bunun vebali ağır olacak” dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da “Bu zor günlerde iş, aş umuduyla KPSS'ye girecek gençlerden oturum başına 90 TL'den ortalama 300 TL istemek hangi vicdana sığar? Devletin kasasını boşalttınız, gözünüzü gençlerin cebine mi diktiniz? Sarayda siz bolluk içinde olabilirsiniz ama millet yokluk içinde” dedi.

VİZE YASAĞIMIZ BİTMEK BİLMİYOR

Coronavirüs salgınının ilk aylarında başlayan AB dışı ülkelerden gelenlere vize verilmemesi uygulaması 30 Eylül’e kadar uzatıldı. Türklerin Avrupa’ya girişi bir kez daha ertelendi. Avrupa Birliği’nin aldığı yeni karar başta vatandaşlarımız olmak üzere birçok insanı üzdü.

FİNANCİAL TİMES: PEKER AKP'Yİ SAVUNMASIZ YAKALAMIŞ GİBİ

Financial Times'da yer alan "Mafya lideri, politik elitlere karşı videolarıyla Türkiye'yi afallattı" başlıklı yazıda, Peker'in AKP'yi, "savunmasız yakaladığı" değerlendirmesi yapıldı.

YÜZLERCE KİŞİLİK KONSERDE SIFIR VAKA

İspanyol bilim insanları, iç mekanda yapılan konserde Covid-19 tespiti için kullanılan ve aynı gün sonuç veren hızlı antijen testlerinin (Ag-RDT) etkinliğini araştıran klinik çalışmayı yayınladı. Çalışmaya katılan 465 kişi, sosyal mesafe olmamasına rağmen konser sonrasında Covid-19'a yakalanmadı.

ALMANYA’DA HIZLI TESTE VURGUN: BİR AYDA 1 MİLYAR EURO

Dönerci, nargile bar, berber, tuhafiyeci test merkezi oldu, Almanya’da hızlı test vurgunu patladı. Bir ayda bu kişilere 1 milyar euro ödendi ve yüz binlerce test faturası da ödenecek. Aralarında Türklerin de olduğu hızlı testçilerin bazılarının, para için rastgele form doldurduğu, test yapanların ise eğitimi olmadığı ortaya çıktı.

LOTODA BÜYÜK İKRAMİYE TÜRKLERİN YOĞUN OLDUĞU BÖLGEYE

Almanya'da yaklaşık 400 bin Türk asıllı vatandaşın yaşadığı, Wiesbaden, Frankfurt, Kassel, Offenbach ve Darmstadt gibi kentlerin yer aldığı Hessen eyaletine lotoda büyük ikramiye vurdu.

FİNLANDİYA BAŞBAKANI MARİN’E KAHVALTI SORUŞTURMASI

Finlandiya polisi Başbakan Sanna Marin’in kahvaltı masraflarının kanuna aykırı bir şekilde vergi mükelleflerinin parasıyla ödenip ödenmediğine dair soruşturma başlattı. Marin, resmi konutunda yaşamasına rağmen her ay ailesinin kahvaltı masrafı olarak 300 euro ödeme talep etmesi nedeniyle zor günler geçiriyor.

Muhalefet konuyla ilgili olarak Başbakan’ı eleştirirken, 35 yaşındaki Marin ise bu ek ödemenin önceki başbakanlara da verildiğini savundu. Marin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Başbakan olarak ben ne bu ödeneği talep ettim ne de bu konuda bir karar verdim” dedi.

İSPANYA'DA TÜRK GEMİSİ BATTI, KAYIPLAR VAR!

İspanya'nın doğusundaki Castellon Limanı'nda 5’i Türk olmak üzere toplam 9 mürettebatlı bir Türk gemisi yük alımı sırasında batarken, kayıp 2 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

ABD BASININDAN İMAMOĞLU ANALİZİ: ERDOĞAN'DAN DAHA POPÜLERKEN...

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapsi istenen İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu ile ilgili bir analiz hazırladı. Yazıda, "Bu gelişme, İmamoğlu'nun popülaritesi Erdoğan'ı geçerken yaşandı" ifadesi yer aldı.

ACININ BİTMEDİĞİ ŞEHİR GAZZE

İsrail, HAMAS kontrolündeki şehri silah taşındığı iddiasıyla vuruyor. Karadan giriş yasak. Sınır kapıları kontrol altında. Gıda sıkıntısı had safhada.

FRANSA'DA SAĞLIKÇILAR SOKAĞA İNDİ 

Fransa’da doktorlar ve sağlık personeli, sağlık alanındaki sorunların dikkate alınmadığı gerekçesiyle hükümet karşıtı protesto düzenledi.

ÜLKEDE SULAR DURULMUYOR! 6 KİŞİ DAHA ÖLDÜ

Kolombiya'da 28 Nisan'dan bu yana gerçekleştirilen hükümet karıştı gösterilerin 1. ayında sokaklar savaş alanına dönerken, Cali kentinde çıkan olaylarda 6 kişi daha hayatını kaybetti.

RUS DİPLOMATLAR VE BÜYÜKELÇİLİK ÇALIŞANLARI SINIR DIŞI EDİLDİ

Çekya’nın geçtiğimiz ay sınır dışı edeceğini açıkladığı Rus diplomatlar ve Rusya Büyükelçiliği çalışanları, Rusya'nın gönderdiği uçakla ülkeden ayrıldı.

ÇİN'DEN KALICI UZAY İSTASYONU KURMA YOLUNDA YENİ ADIM

Uzayda kalıcı bir istasyon inşa etmeyi hedefleyen Çin, söz konusu plan kapsamında kargo ikmal uzay aracı Tianzhou-2’yi başarılı şekilde uzaya fırlattı.

DİKTATÖR ÇAVUŞESKU'NUN UÇAĞI 1.2 MİLYON TL’YE SATILDI

Romanya’yı bir dönem demir yumrukla yöneten ve 1989’da devrildikten sonra öldürülen Nikolay Çavuşesku’nun en son kullandığı başkanlık uçağı, Bükreş’teki açık artırmada 120 bin euroya alıcı buldu.

İŞÇİLER NATO ASKERİNİ KARŞILARINDA GÖRÜNCE ŞOKE OLDU, SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

Bulgaristan’da 10-14 Mayıs arasında gerçekleştirilen NATO tatbikatı sırasında 7 asker yanlışlıkla ayçiçek fabrikasına baskın gerçekleştirdi. Askerler işçilere silah doğrulturken, fabrika sahibi askerlerin ABD'li olduğunu belirtti. Olayla ilgili Filibe Askeri Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

YOLCU UÇAĞINDA PANİĞİ! ACİL İNİŞ YAPTI!

Hindistan Havayolları'na ait Yeni Delhi-Newark seferini yapan yolcu uçağında uçuş sırasında fark edilen bir yarasa büyük paniğe yol açtı. Uçak kalkıştan 30 dakika sonra Yeni Delhi'ye dönerken, yolcular da rahat bir nefes aldı.

BEYAZ SARAY'DAN KRİTİK AÇIKLAMA: BELARUS'A YAPTIRIMLAR YOLDA

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Belarus'ta Ryanair uçağının zorunlu iniş yapması ve muhalif gazeteci Roman Protasevich'in gözaltına alınmasıyla sonuçlanan olayı uluslararası normlara doğrudan bir hakaret olarak nitelendirerek, ABD'nin Lukaşenko yönetiminin kilit üyelerine karşı hedeflenen yaptırımların hazırlığında olduğunu bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.