1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye ve dünya gündemine damga vuran en çarpıcı başlıklar (29 Mayıs 2021)

Türkiye ve dünya gündemine damga vuran en çarpıcı başlıklar (29 Mayıs 2021)

Türkiye'de ve dünyada son 24 saatte bu olaylar yaşandı. İşte 29 Mayıs 2021'in en çarpıcı başlıkları...

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’un fethinin 568. yılını görkemli bir gösteri ile kutlamaya hazırlanıyor. 29 Mayıs akşamı (bugün) Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek kutlama törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katılacak. Fetih coşkusunu yansıtacak görsel şölen, İBB’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanarak tüm Türkiye ile paylaşılacak.

İstanbul Times Haber Merkezi Haberihttps://www.istanbultimes.com.tr/guncel/ibb-den-istanbul-da-coskulu-fetih-kutlamasi-h48298.html

İstanbul Times Haber Merkezi

Türkiye’deki işsizlik sorunu Karaman’da bir kez daha gözler önüne serildi. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin 6 kişilik sürekli temizlik işçisi iş ilanına 1919 kişi başvurdu.

Türkler’e vize randevusu vermeyen Almanya, "Gri" ve "Yeşil" pasaporta da engel getirdi. Gri pasaportla adam kaçırma skandalının ardından sınırlara "Gri ve yeşil pasaportlu Türkler’den geliş nedeni ve giriş gerekliliğini gösteren belge isteyin" talimatı gönderildiği ortaya çıktı. Almanya, ayrıca vatandaşlarına "Mecburi olmadıkça Türkiye'ye gidilmemesi“ çağrısında bulundu.

Almanya, 1904-1908 yılları arasında Alman İmparatorluğu'nun Herero ve Namalara yönelik katliamlarını soykırım olarak tanımayı kabul etti ama tazminatı reddetti.

İşte Türkiye ve dünyanın gündeminden en çarpıcı başlıklar...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 164 CAN KAYBI, 7 BİN 773 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin COVID-19 hasta tablosunu açıkladı. 28 Mayıs Cuma gününün verilerine göre, toplam test sayısı 53 milyon 478 bin 278’e ulaştı.

Son 24 saatte, semptom gösteren 656 hastayla birlikte 7 bin 773 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5 milyon 228 bin 322’ye çıktı. Can kaybı da 164 artarak 47 bin 134’e yükseldi.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►26  Mayıs:  221 bin 214
►27  Mayıs:  219 bin 465 
►28  Mayıs:  220 bin 162

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN ‘YAN ETKİ’ PAYLAŞIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü aşılarının klinik çalışmalarında ve vatandaşlarda hafif yan etkilerin olduğunu belirten bir görüntü paylaştı.

KARANTİNA KARARI ARDINDAN KAPIKULE'DEN GİRİŞLER ARTTI

Aşı sertifikası bulunan kişilerin Türkiye’ye ve Bulgaristan'a girişte karantinadan muaf tutulacağının açıklanmasının ardından, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Bulgaristan vatandaşlarının sayısında diğer günlere göre artış yaşandığı görüldü.

COVID-19 EKİBİNDEKİ İMAM ATATÜRK'E PUT DEDİ

Yalova’nın Koru ilçesine bağlı Atakent Mahallesi’ndeki corona virüsü denetim ekibinde yer alan cami imamı Ö.T., denetim sırasında Atatürk’e 'put', Atatürkçülere 'putperest' dedi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ERDOĞAN'A AYETLERLE SESLENDİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meral Akşener'i hedef alan sözleri üzerine "Erdoğan'ı elini vicdanına koymaya ve Allah'ın emirlerine uymaya davet ediyorum" dedi.

BAKAN MUŞ'TAN UYUŞTURUCU AÇIKLAMASI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçen yılın ilk beş ayında 400 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirildiğini belirterek, "2021 yılının aynı döneminde ise yüzde 140'lık artışla, yaklaşık 1 milyar 360 milyon TL değerinde, 4 tonu aşkın uyuşturucu madde ele geçirdik" dedi.

DESTİCİ: KİM HUKUKSUZ BİR İŞ YAPIYORSA AÇIKLANSIN

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bir süredir organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in hakkında iddialarda bulunduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek verdi. Destici 1990’lı yılların başından gelen bir takım faili meçhul cinayetlerin ise şimdiye kadar aydınlatılmış olması gerektiğini belirterek, “Devlette kim hukuksuz bir iş yapıyor ve bir insanın hayatına kastediyorsa bunlar sonuna kadar araştırılsın” dedi.

PEKER: DEVLETE HİZMET ETTİĞİMİZİ SANIRKEN KULLANILIYORDUK

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in ağabeyi Atilla Peker, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) öldürülen gazeteci-yazar Kutlu Adalı olayı ile ilgili olarak Korkut Eken'i suçlamıştı. Korkut Eken ise bu suikastın içinde olmadığını namusu ve şerefi üzerine yemin ederek açıklamıştı. Bu kez de Atilla Peker, “Devlete hizmet ettiğimizi sanırken meğer kullanılıyorduk. Korkut Eken'in de bu şekilde kullanıldığını düşünüyorum” dedi.

İŞBAŞARAN'DAN ALTINOK'A ÇOK SERT SEDAT PEKER TEPKİSİ

AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e verilen korumanın belgelerine “Resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

AKP eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran da, Peker’e verilen koruma tartışması üzerinden Altınok’a yanıt verdi. Twitter hesabından açıklama yapan İşbaşaran, şu ifadeleri kullandı:

* Sedat Peker‘e İstanbul Emniyet müdürü olarak koruma polisleri tahsis eden sensin.

* Anadolu Ajansına ‘Benim adımı neden yazıyorsunuz' diyeceğine, sana ‘Sedat Peker'e polis koruma memuru ver' talimatını veren kim?

İSU GENEL MÜDÜRÜ, OĞLUNU AYNI KURUMA MEMUR YAPTI 

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Sağlık, oğlu Oğuz Sağlık'ı AKP’li Kandıra Belediyesi’nde işe sokarak önce memuriyet hakkı kazandırdı ardından ise İSU’da ihale ve satın alma biriminde memur olarak göreve başlattığı ortaya çıktı.

İSTANBUL BOĞAZI'NDA FACİADAN DÖNÜLDÜ

İstanbul Boğazı'nda ham petrol taşıyan tanker makine arızası nedeniyle kıyıya sürüklendi. Tanker, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı römorkörlerle müdahale edilerek sahile 300 metre kala durduruldu. Boğaz trafiğinin askıya alındığını açıklayan İstanbul Valiliği, saat 22.00 itibariyle İstanbul Boğazı'nın trafiğe açıldığını duyurdu.

İSTANBUL'DA BİNLERCE KİŞİDEN DOLANDIRILDIM ŞİKAYETİ

Değişen oranlarda haftalık kazanç vaat eden 'Ava Premium' isimli yazılım şirketi yöneticilerinin 'Oyun ve uygulama geliştiriyoruz' diyerek yatırımcılardan topladığı paralarla kayıplara karıştığı iddia edildi. Çok sayıda kişi savcılığa giderek, suç duyurusunda bulundu.

SOYLU: KÖTÜLÜKLERE KARŞI ALLAH KUVVET VERİR AŞARSINIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Yarın Çok Genç Olacak' projesi kapsamında 100 öğrenci ve 10 öğretmenle bir araya geldi. Çocuklarla sohbet eden Soylu, "İyilik yaparsanız sizden sonraki nesiller de iyiliklerle karşılaşır. Kötülüklerle karşılaşırsanız Allah size kuvvet verir onları aşarsınız" dedi.

İBB İLE BEYOĞLU BELEDİYESİNİN TAHSİS KRİZİ UZLAŞIYLA ÇÖZÜLDÜ

İstanbul Beyoğlu’nda uzun süre tartışma konusu olan tahsis kararı, İBB Meclisi’nde uzlaşmaya çözüldü. Geçtiğimiz yıl AKP’li meclis üyelerinin önergesi ile Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilen ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iki kez veto ettiği meclis kararına konu olan Örnektepe Öğrenci Yurdu’nun da aralarında bulunduğu bazı taşınmazların 
ortak kullanımı için İBB ile Beyoğlu Belediye arasında protokol imzalanması kararı alındı.

İBB MÜLKLERİ, AKP’Lİ İLÇE BELEDİYELERİNE DEVREDİLDİ

Şile ve Güngören’de İBB’ye ait parseller, AKP-MHP grubunun oyları ile AKP’li ilçe belediyelerine bedelsiz olarak verildi.

EKREM İMAMOĞLU'NUN 4 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasındaki sözleri nedeniyle dava açıldı. İBB Başkanı İmamoğlu'nun 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

NE OLMUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Strasbourg’da yaptığı konuşmayı eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Avrupa Parlamentosu’na gidip Türkiye’yi şikayet eden ahmağa sesleniyorum. Yazıklar olsun bu milletin sana verdiğine. Kursağından geçenlere yazıklar olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Soylu'nun, kendisine isim vermeden “ahmak” demesine çok sert tepki gösteren İmamoğlu da, “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adama bakarım adam mı diye derim.” cevabını verdi. İmamoğlu “Bu seviye noktasında da söyledikleri yaptıkları da zaten belli, o tarafına çok girmek istemiyorum ama oraya bir cümle yapmak isterim. 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın.” ifadelerini kullanmıştı.

CHP'DEN KPSSS ÜCRETİ TEPKİSİ

ÖSYM 2021 KPSS oturum ücretlerinde artışa gitti. KPSS başvuru ücreti, genel yetenek genel kültür 90 TL, alan bilgisi oturumları 65 TL, ÖABT sınavı 95 TL olarak açıklandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, KPSS oturum ücretlerine yapılan zamma tepki gösterdi. ÖSYM’nin sosyal devlet anlayışına aykırı olarak ticari bir şekilde çalıştığına dikkat çeken Açıkel, öğrencilerden iki yılda yaklaşık, 1 milyar 400 milyon TL’lik ücret alındığını belirterek yapılan zammın kabul edilemez olduğunu söyledi.

"SAKARYALI ÇİFTÇİNİN KREDİ BORCU 1,5 MİLYAR TL'Yİ BOZDU"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Mart ayı itibariyle Sakarya’daki çiftçilerin bankalara olan kredi borcunun, 1.5 miyar TL'yi bulduğunu söyledi. Özkoç, "Tarım politikası yanlış, teşvik sistemi yanlış. Bunu değiştirmek zorundayız. Sakarya gibi, Türkiye gibi bereketli topraklarda, çiftçilerimiz yoksul, insanlarımız aç" dedi.

İŞTEN ÇIKARTILAN TEKSTİL İŞÇİLERİNDEN MEŞALELİ EYLEM

Bursa’da Atılım Tekstil işletmesinde sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan 25 işçi, Kestel'de faaliyet gösteren işletme önünde meşaleli eylem yaptı.

TURCOİN KURUCUSUNA EŞİNDEN ŞOK

Kocaeli'nde dijital yerli para üreterek kar payı vaadiyle vatandaşları 1 Milyar TL dolandırdıkları iddia edilen Turcoin'in kurucusu Sadun Kaya, yargılandığı davada 3 yılda 60 milyon dolar değerinde üretim yapabileceklerini söyleyerek mağdur olduklarını dile getirdi. Duruşma salonuna gelen bir kadın ise Kaya'nın eşi olduğunu ve çocukları ile kendisini mağdur ettiğini iddia etti.

HER ŞEYE RAĞMEN BÖYLE HAKİMLER DE VAR DEDİRTTİ

Alanya’da Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir uyuşturucu davasında Hâkimi Ali Dursun Turan,  ibretlik bir karşı oy yazısını tutanağa geçirdi. Verilen karara katılmayan hakim Turan, "Mafya liderleri ile dans eden bir takım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılamazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmıyor" dedi.

KARLOS'UN YAKALADIĞI TECAVÜZCÜ 51 GÜN SONRA SERBEST

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde ormanlık alanda bir kadına tecavüz girişiminde bulunan ve kaçmaya çalışırken 'Karlos' isimli köpek tarafından yakalanan zanlı, tutuklandıktan 51 gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CİNSEL İSTİSMARLA SUÇLANAN SAHTE ŞEYHLERİNİ SAVUNDULAR

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yanında yaşayan ailenin 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Uşşaki Tarikatı'nın sözde şeyhi Eyüp Fatih Şağba'nın yargılanmasına devam edildi. Tanık olarak dinlenen tarikat üyeleri ifadelerinde iddiaları yalanladı.

ANTALYA BAROSU'NDAN PEKER'İN İDDİALARINA SUÇ DUYURUSU

Barodan yapılan yazılı açıklamada; “Sedat Peker isimli kişinin kendine ait YouTube kanalında bir süredir ileri sürdüğü ve demokratik bir hukuk devleti açısından asla kabul edilemeyecek, meşrulaştırılamayacak iddialarla ilgili, Sedat Peker, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Tolga Ağar, Korkut Eken, Erkam Yıldırım ve soruşturma sürecinde tespit edilecek diğer şüpheliler hakkında etkin bir soruşturma yapılması ve sonunda da kamu davası açılması istemiyle suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

SÜLEYMAN SOYLU'YA 10 KURUŞLUK DAVA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 10 kuruşluk dava açtı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhataba biçtiği değer gereğince…” diye de not düştü.

TRABZON'DA YÜZLERCE AİLE RİSKLİ YAPILARDA YAŞIYOR

Trabzon’da geçen yıl dere yatakları ve eğimli arazilerde 446 riskli yapı tespit edildi; ancak bu evlerde yaşayan yurttaşların sağlam yapılara geçişi hâlâ sağlanmadı. Dere taşınca evlerini terk ettiklerini söyleyen yurttaşlar, “Bizi sağlam evlere taşısınlar, korkudan kurtulalım” dedi.

ERDOĞAN ROTAYI BATI'YA ÇEVİRDİ

Saray içeride ve dışarıda sıkıştı. Manevra arayışı hızlandı. Gözler 14 Haziran’daki Biden-Erdoğan görüşmesinde. Zirve öncesinde Ankara’dan Washington’a giden sinyaller yeni yönelimin göstergesi.

AKP'Lİ BELEDİYE HALKI YANILTMIŞ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AKP dönemi 2018 yılı faaliyet raporunda yanıltıcı ifadeler kullandı. Buna göre kent genelinde kullanılan 2 milyon 258 bin ton asfalt, rapora 8 milyon 252 bin olarak yazıldı.

SELVİ'YE ŞIK’TAN YANIT: KULİS HABERCİLİĞİ DEĞİL KULLANIŞLILIK

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısına yanıt vererek, "Hapishanede yapılmış bir görüşmenin dinleme kayıtlarının güvenlik ya da yargı bürokrasisinden servis edilip bir de çarpıtılarak habeleştirilip/yorumlanmasına 'kulis haberciliği' değil kullanışlılık denir" ifadelerini kullandı.

DEMİRYOLLARINDA ARTIK NE DENETİM VAR NE BAKIM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nda, demiryollarındaki denetim faaliyetlerinin yapılmadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından verilen yanıta göre, denetimlerin gerçekleştirilemediği demiryollarında, bakım işlemlerinin kontrolü de uzaktan yetkilendirilmiş kalite belgelendirme kurumlarına havale edildi.. 

ÜNLÜ SPİKER HAYATINI KAYBETTİ

Spor dünyasının sevilen ismi Fikret Engin hayatını kaydetti. Engin, şeker komasına girmesi sonrasında hastaneye kaldırılmıştı.

SAVUNMASIZ TL ARTAN RİSKLERLE TUŞ OLDU

Dolar 8.6145 lira ile rekor kırarken, TL yılbaşından bu yana yüzde 15 değer yitirdi. ABD ekonomisinin hızla toparlanması gelişen ülkelerden sermaye çıkışını tetikledi. Yurtiçi siyasi gelişmelerin de etkisiyle zayıf düşen TL, küresel rüzgarlara dayanamadı.

DIŞ TİCARET AÇIĞI YÜZDE 19,7 AZALDI

Türkiye'nin dış ticaret açığı yıllık bazda, Nisan'da yüzde 33.2 ve Ocak-Nisan döneminde de yüzde 19.7 azaldı.

MALİ İTİBARDA SINIFTA KALDIK

Özelleştirme gelirlerinin azalmasıyla kamu borcu artan ve mali disiplini bozulan Türkiye, Mali İtibar Endeksi’nde 20 gelişen ülke içinde sondan 5’inci sıraya düştü

EKONOMİYE GÜVEN MAYISTA AZALDI

TÜİK verilerine göre ekonomik güven endeksi mayısta yüzde 1,3 düşüşle 92,6'ya geriledi. Endeksin 100'ün altında değer alması, ekonomik duruma ilişkin kötümserliğe işaret ediyor.

ARAÇ MUAYENESİ DE AF KAPSAMINA ALINDI

Trafik cezalarını da kapsayan af yasasına araç muayene cezaları da eklendi. Esnaf, hekim, avukat gibi meslek mensuplarının aidat borçları da af kapsamına alındı.

HAMMADDE SORUNU İMALATTA KRİZE DÖNÜŞÜYOR

Aşırı değerlenen hammadde nedeniyle mobilya ve bazı makine sektörleri üretime ara verdi. Sanayici hammadde ihracatına engelleme istiyor.

MERKEZ BANKASININ KRİTİK BİRİMLERİNDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) önemli departmanlarında görev değişiklikleri yapıldı. Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü Yusuf Bora Enhoş olurken Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürü olarak Mahmut Günay atandı.

20 BİN ATAMA BEKLENİRKEN SAYI 222'DE KALDI

Sağlık Bakanlığınca yapılan 12 bin kişilik alımda, 20 bin odyometri mezununa sadece 13 kontenjan ayrıldı. Aldıkları 90'dan yüksek puanlara rağmen atanamayan odyometri teknikerleri, 81 ilde kendilerinin yapması gereken işitme tarama programlarının diğer sağlık personellerine yaptırıldığını söylüyor.

6 KİŞİLİK İŞ İLANINA 1919 KİŞİ BAŞVURDU

Türkiye’deki işsizlik sorunu Karaman’da bir kez daha gözler önüne serildi. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin 6 kişilik sürekli temizlik işçisi iş ilanına 1919 kişi başvurdu.

EVLERDE YANGIN VAR TENCERELER KAYNAMIYOR

Vatandaş fiyat artışlarına tepkili. Her markete gittiklerinde fiyatların arttığını gören, cebindeki parası günden güne eriyen vatandaşlar, “Artık gramla alıyoruz, insanca yaşamak istiyoruz” diyor.

AB BÜYÜKELÇİSİ LANDRUT: 1 AY VAR ÇALIŞMAMIZ LAZIM

AB Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut, önümüzdeki ay yapılacak Türkiye-AB zirvesi için 1 ay gibi uzun bir süre olduğunu belirterek, “Bu süre, siyaset, politika için uzun bir süre. Olumlu sonuçları oluşturabilecek durum için çalışmamız lazım” dedi. Büyükelçi, barış getirsin diye Fransa’daki evinin bahçesine dikmek üzere Şanlıurfa’dan iki zeytin fidanı götürdü.

RUSLARDAN ABD'YE 5 AYDA ÜÇÜNCÜ SALDIRI

Geçtiğimiz aralık ayında Amerika’nın gördüğü en büyük siber saldırıdan sonra bu ayın başında yapılan ikinci büyük siber saldırının ardından Rus hackerların üçüncü bir saldırı daha gerçekleştirdikleri açıklandı.

GRİ PASAPORT SKANDALI SONRASI ALMANYA'DAN TÜRKİYE KARARI

Türkler’e vize randevusu vermeyen Almanya, "Gri" ve "Yeşil" pasaporta da engel getirdi. Gri pasaportla adam kaçırma skandalının ardından sınırlara "Gri ve yeşil pasaportlu Türkler’den geliş nedeni ve giriş gerekliliğini gösteren belge isteyin" talimatı gönderildiği ortaya çıktı. Almanya, ayrıca vatandaşlarına "Mecburi olmadıkça Türkiye'ye gidilmemesi“ çağrısında bulundu.

AVRUPALI TÜRKLER HASRET YOLUNDA

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, yaz tatillerini geçirmek üzere ana vatana gelmeye başladı. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan corona virüsü tedbirleri kapsamında yurda girişleri sağlanan gurbetçiler, PCR testi konusunda uyarıldı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gurbetçilerden 72 saat önce yaptırdıkları PCR testi ile gelmelerini istedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, BM İnsan Hakları Konseyi'nin Filistin Özel Oturumu'nda kabul edilen ve İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği uluslararası insani hukuk ve insan hakları hukuku ihlallerini soruşturmak üzere 
bağımsız bir uluslararası komisyon kurulmasını öngören kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

BİDEN: SON 14 AYDA OLDUĞUMUZDAN DAHA YAKINIZ

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Virginia eyaletine gerçekleştirdiği ziyaretinde ülke genelinde corona virüsü (Covid-19) vakalarında gelinen noktaya değinerek, "Normalleşmeye son 14 ayda olduğumuzdan daha yakınız" dedi.

UÇAK KRİZİNDE GERİLİM ARTIYOR: PUTİN'DEN DESTEK MESAJI

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile Soçi kentindeki konutunda bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin uçak krizi konusunda Belarus'a karşı takındığı tavrı eleştirerek, Belarus'un yanında olduğunu söyledi.

SOYKIRIMI KABUL ETTİ, TAZMİNATI REDDETTİ

Almanya, 1904-1908 yılları arasında Alman İmparatorluğu'nun Herero ve Namalara yönelik katliamlarını soykırım olarak tanımayı kabul etti. Soykırımın tanınmasının mağdurlar açısından hukuken tazminat talebinde bulunma sonucunu doğurmadığını belirten Bakan Maas, Almanya'nın "ölçülemez acıların tanınmasının bir ifadesi olarak" Namibya'nın yeniden inşa ve kalkınma çalışmalarına yaklaşık 1 milyar 100 milyon euroluk bir katkı yapacağını açıkladı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.