1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. "Küçük İşler Büyük Düşler"

"Küçük İşler Büyük Düşler"

"Küçük İşler Büyük Düşler" resim sergilerinin II.ayağı 30 Haziran-9 Temmuz arasında Datça Liman Sanat Galerisi'nde

A+A-
Dünden geriye, elimizde küçük anlara sığmış büyük düşler kalıyor. Şeytan ayrıntıda gizlidir derler. Küçük ayrıntılar, hayatın kısa anlarına tekabül eder. Bu küçücük anları toplayın karşınıza kocaman bir hayat çıkar. Kısa anlar, yaşanmış mutluluklardan yana ne kadar çoksa o kadar iyi.
 
Her mutluluk anına bir puan verirsek, büyük düşler acaba kaç puan eder? Mesela bir düşe bir gökkuşağı rengi denk gelsin. Yedi rengi tamamlayana bir gökkuşağı verelim. Altından geçerken sonsuz dilekler dileyelim. Sonra yeşil çimenlerin üzerine serilip kocaman düşler kuralım.
 
Tijen Hasçilingir bu gökkuşağının altından kaç kere geçti acaba? Çimenlerin üzerinde, pufuduk pufuduk giden güleç beyaz bulutlara bakıp neler anlattı. O beyaz bulutlarla güzel zamanlar dair ne öyküler paylaştılar kim bilir? Her bir pufuduk öykü bir renk oldu, biçim oldu, desen oldu tuvallerde yerini buldu.
 
Beyaz pufuduk bulutların anlattıkları hikayeleri merak edenler, Tijen Hasçilingir'in “küçük işlere sığdırdığı büyük düşlerinin” öykülerini Datça Liman Sanat Galerisi’nde 30 Haziran 9 Temmuz tarihleri arasında gezebilirler….
 
 
 
 
Seval Deniz Karahaliloğlu
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.