1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. İstanbul'da Çankırı resimleri sergilenecek...

İstanbul'da Çankırı resimleri sergilenecek...

Hülya Sezgin Lütfü Kırdar Fuar ve Kongre Merkezi’nin Rumeli Salonunda 35 incisi düzenlenecek “İç Mimari Dekorasyon & Sanat Fuarı’na Niş Art Gallery standı” nda ağırlıklı olarak Çankırı resimlerinden oluşacak bir sergi açacak.

A+A-

Çankırılı ressam-yazar Hülya Sezgin Lütfü Kırdar Fuar ve Kongre Merkezi’nin Rumeli Salonunda 35 incisi düzenlenecek “İç Mimari Dekorasyon & Sanat Fuarı’na Niş Art Gallery standı” nda ağırlıklı olarak Çankırı resimlerinden oluşacak bir sergi açacak.

Sergi 26 Mart Çarşamba gününden 29 mart Cumartesi akşamına kadar her gün saat 11:00 –19:00 arasında ziyaret edilebilecek.

Sanatçı Hülya Sezgin, böyle bir fuara Çankırı resimleri ile katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve şöyle dedi:

 “Çankırı’dan babamın memuriyeti dolayısıyla  ben altı yaşındayken ayrıldık. Ancak her yaz okul tatillerimizi Çankırı'da ve Eldivan'da geçirirdik. Oralara ait çok güzel anılarım var. Çankırı'mı çok seviyorum. Uluslararası resim yarışmalarında Rusya’da, Macaristan’da Çankırı konulu resimlerimle dereceler aldım. Gerek yazılarımla, gerek resimlerimle elimden geldiğince Çankırı’nın tanıtımına katkıda bulunmak bana mutluluk veriyor...”   

Çankırı’da 1958 yılında doğan Hülya Sezgin Izmir'de yaşamakta. Ancak tatlı çocukluk günlerine ait anılarını bol bol yazılarında anlattığı gibi tablolarında da Çankırı'ya özgü evleri ve yaşamı konu almakta. Bu güne kadar 10 kişisel, 50 den fazla karma sergiye katılan sanatçı yurt içi ve yurt dışında pek çok ressamlar kolonisi-resim çalıştayına davet alarak katılmış. Ve kendi de çeşitli belediyelere Uluslararası boyutta böyle organizasyonlar düzenlemiş.  
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.