1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. En çok maviyi sevdim...

En çok maviyi sevdim...

Ressam Mehmet Genç 32. kişisel sergisi ile Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi'nde İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

A+A-

Sergisi ile ilgili olarak
“Doğanın bize sunduğu en büyük hazlardan biri renklerdir. Yani beni deli eden..."EN ÇOK MAVİYİ SEVDİM" serisi ise önemli bir sergim. Resimlerim yeni bir boyut kazandı,heyecanla paylaşıyorum. Bu 32. sergim ve 43 resim sergilenecek.
Sanatseverleri sergimde görmekten onur duyacağım.”dedi.

Mehmet Genç 1951 de doğdu,1969 da Ödemiş lisesini bitirdi. 1970 te bir yıl İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesinde okudu.1974 te Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü (GEE) Resim Bölümünü bitirdi.1995 te Lisans tamamladı.1974-1995 yılları arasında orta öğretim kurumlarında resim öğretmenliği yaptı.
Bir dönem İzmir Özel Çamlaraltı ve İzmir Amerikan Kolejinde Resim Öğretmeni olarak çalıştı. .En son İzmir Selma Yiğitalp Lisesinden emekli oldu.
Bugüne kadar biri yurt dışında olmak (Danimarka) üzere 31 kişisel sergi açtı,pek çok karma ve yarışmalı sergilere katıldı. 1994 yılında Danimarka’da  ilk kez düzenlenen Gençlik Kültür Haftasına Kopenhag Büyükelçiliğinin daveti ile sergi açtı.Müzelerde incelemelerde bulundu.
1990 yılına kadar pastelle çalıştığı resimlerini şimdi yağlıboya ile oluşturmakta.1970’li yıllarda lekeci bir yaklaşımla soyut anlatımlara, sonraları “ruhsal çözümlemelere”,ardından “deniz”, daha sonraları da”kadın ve doğası” konularına yer verdi. Şimdi ağırlıkla “en çok maviyi sevdim” adını verdiği deniz serisi üzerinde çalışmakta.
Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan Mehmet Genç’in yurt içinde ve dışında koleksiyonlarda pek çok eserleri bulunmakta ve çalışmalarını İzmir’deki atölyesinde sürdürmektedir.
facebook:ressam mehmet genç  , GSM: 0536 639 08 99)

Sergi 23 Kasım 11 Aralaık 2015 günleri arasında Ziraat Bankası Tünel Sanat galerisinde gezilebilir.

mehmet-genc.jpg

mehmet3.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.