1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Daum bombası!

Daum bombası!

Samet Aybaba'yı sezon sonunda göndermeyi düşünen Beşiktaş, 1994-95 sezonunda Siyah-Beyazlı kulübü şampiyon yapan Christoph Daum'u yeniden takımın başına getirmeyi planlıyor

A+A-

Samet Aybaba’nın yerine hoca arayışlarına başlayan Beşiktaş, Türkiye’nin yakından tanıdığı bir teknik adamı takımın başına getirmeyi düşünüyor. 1994-95 sezonunda Siyah-Beyazlı takımı şampiyonluğa taşıyan Christoph Daum, teknik direktörlük için düşünülen ilk isim olarak öne çıkıyor. Daha önce 2 kez Beşiktaş’ı, 2 kez de Fenerbahçe’yi çalıştıran Daum, bu dönemlerde toplam 3 şampiyonluk yaşadı. Siyah-Beyazlılar’ı 94-95 sezonunda zirveye uçuran Alman teknik adam, Fenerbahçe’yi de 2003-04 ve 2004-05 sezonlarında üst üste 2 kez mutlu sona ulaştırdı. Daum, Sarı-Lacivertli ekibin başında 2 kez şampiyonluğu son haftada kaçırdı. 60 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı, Türkiye macerasının ardından kısa bir süre Eintracht Frankfurt’u çalıştırdı. 7 hafta görevde kalan Daum, ardından Belçika’nın yolunu tuttu ve Club Brugge’ün başına geçti.

USTA VE ÖZEN ALMANYA'DA

2011-2012 sezonunda Club Brugge’ü çalıştıran Daum, sezon bitiminde görevi bıraktı ve o tarihten bu yana çalışmıyor. Daha önce Türkiye’de 4 kez görev yapan Alman teknik adam, Beşiktaş’taki 3. dönemine hazırlanıyor. Alman hocayla görüşmesi için Fikret Orman’ın, idari koordinatör Semih Usta ile birlikte menacerlik için adı geçen Önder Özen’i Almanya’ya göndermesi dikkat çekti. Beşiktaş’la 1 kez şampiyonluğa ulaşan Daum, aynı zamanda 1 Türkiye Kupası, 1 de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.