1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. TBMM'ye şakayık çiçeği sorusu

TBMM'ye şakayık çiçeği sorusu

Milletvekili Osman Kaptan, EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıkla ilgili çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.

A+A-

Milletvekili Kaptan, “Acaba Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarım Bakanlığı'nın üst düzeyindeki bir yöneticinin Yalova'da şakayık çiçeği yetiştiren bir ortağı var mıdır?" diye sordu.
TBMM'nin bugün devam eden 136'ncı birleşiminde söz alan CHP Antalya Milletvekili Kaptan, EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği olarak şakayığın seçilmesini eleştirdi. Milletvekillerine, “Değerli arkadaşlarım, şakayık çiçeğini bilen, gören, yetiştiren var mı acaba?" diye seslenen Kaptan, Antalya milletvekili olmasına karşın, kendisinin bile bu çiçeği tanımadığını, olsa olsa adını duymuş olabileceğini kaydetti. Kaptan, “Antalya'da yetiştirilmeyen, Burdur'da yetiştirilmeyen çiçeği EXPO 2016 Antalya'ya, karanfil çiçeği değil de şakayık çiçeğinin sembol olarak Tarım Bakanlığı tarafından seçilmesini kınıyorum, büyük bir yanlışlık olarak görüyoruz, bunun da düzeltilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Bu çerçevede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na 5 soru ileten Milletvekili Kaptan, şakayığın seçilme biçimini eleştirdi, EXPO'nun sembol çiçeğinin Antalya'da 54 üyeli EXPO Konseyi'nce seçilmesi gerektiğini savundu. İnternet üzerinden yapılan halk oylamasında karanfil çiçeğinin açık ara birinci çıkmasına rağmen karanfil yerine şakayığın seçilmesinin nedenini de soran Milletvekili Kaptan, soruları arasında şu iddia da bulundu:
“Acaba Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarım Bakanlığı'nın üst düzeyindeki bir yöneticinin Yalova'da şakayık çiçeği yetiştiren bir ortağı var mıdır ve o ortağı dikkate alınarak şakayık çiçeği Antalya'nın ve Türkiye'nin sembolü olarak konması bundan dolayı mı olmuştur? Bu şakayık çiçeği, Çin'de yetiştiriliyor daha çok, Çin'den mi ithal edeceğiz, Çin'den mi getirmeyi düşünüyor Hükümet? Bu çiçek, Antalya'nın neresinde yetiştiriliyor, kimler yetiştiriyor, ihracat yapılıyor mu, yapılıyorsa gelirimiz nedir?"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.