1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ‘Seçim siyasi faaliyet değildir’

‘Seçim siyasi faaliyet değildir’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla AK Partili ve MHP’li yöneticilerle birlikte TBMM Tören Salonu’nda Parlamento muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

A+A-

HUKUKİ AÇIDAN SORUN YOK

“Mahalli İdareler Seçim Kanunu’nda istifa etmemesi gerekenler anlatılıyor. Milletvekilleri, Meclis üyeleri sayılıyor. ‘İstifa etmeleri gerekmemektedir’ diyor. Meclis Başkanı lafı geçmiyor ama milletvekili geçiyor. Meclis Başkanı olmak için milletvekili olmak gerekiyor mu, gerekiyor. Aslında Meclis Başkanı istifa etmeyecekler arasında sayılıyor. İşin özeti, hukuki açıdan Meclis Başkanı’nın aday olmasında herhangi bir sorun yok. Zaten tartışma da burada değil. Tartışma; 94’e göre siyasi faaliyetler yapılır mı? Yapılmaz. Bizim yaptığımız bir siyasi faaliyet yok. Seçim bir siyasi faaliyet değildir. Seçim, aday olduğunuz işle ilgili vatandaşına, ne yapacaksınız ne edeceksiniz, niye seçimlere aday oldunuz bunu anlatmaktır.

HERKES İSTİFA ETSİN
Benim bir teklifim var; Meclis de burada. Madem öyle, bütün seçime girecekler bulundukları görevleri bıraksınlar, herkes. Meclis bu düzenlemeyi yapsın, o zaman bu tartışmalar da sona ersin. (İlk seçimde uygulanabilir mi?) Uygulanır, bu Anayasa değişikliği değil ki. Buyursun herkes istifa etsin, biz de edelim. Bu meseleyse milletvekilleri de ayrılsın, belediye başkanları da ayrılsın, bakanlar da ayrılsın. Madem eşitlikten bahsediyoruz, herkes ayrılsın. Hazırım, samimi görüşüm.”

YILDIRIM’IN SÖZLERİNE TEPKİLER

- MECLİS Başkanı Binali Yıldırım’ın “Seçim bir siyasi faaliyet değildir” sözleri tepki çekti.

- CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Üzüm üzüme baka baka kararır atasözü var. O da Sayın Cumhurbaşkanı ile o kadar beraber ki birbirlerine baka baka kararıyorlar. ‘Bütün yetkiler bizim elimizde olsun’ istiyorlar. Ama asıl içindeki korku şu: İstanbul büyükşehir belediye başkanı olamayacağını gayet iyi biliyor. O yüzden buradaki koltuğu kaptırmak istemiyor. Seçim siyasi bir faaliyettir. ‘Seçim faaliyeti siyasi değildir’ demek, Yıldırım’ın bugüne kadar geldiği makamlarda ülkeyi nasıl yönettiğiyle ilgili ipucu veriyor. Aldığı kararları bu mantıkla alıyorsa, ülkede bakanlık, başbakanlık yapan biri olarak, bugün de İstanbul gibi önemli bir metropolün başına geçme niyetinde olan bir kişinin söyleyebileceği bir söz değildir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.