1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Ressam Olga Eren'den "Dekoratif portreler"

Ressam Olga Eren'den "Dekoratif portreler"

Ressam Olga Eren'in Dekoratif Potreler Resim Sergisi AçıldıSanatçı "Bu sergimde hayatımda biriktirdiğim insanlarımı yansıttım" dedi.

A+A-

Ressam Olga Eren'in Mersin Devlet Heykel ve Resim Müzesi Sanat Galerisi'ndeki resim sergisi bildik sergilerinin dışında kendine yakın insanların içlerine bir bakışa sanatsal göndermeleriyle duyumsal bir dokunuş yansıtıyor.

Kırkbeş  dekoratif resimden oluşan ve resimlerine konu olan yakın dostlarının katılımıyla gerçekleşen sergide,kendinize ait bir çizgiyle karşılaşıyorsunuz.Yaşamına değer katan,iç içe olduğu ve farklı yönlerine bir bakış fırlatan sergide "nar" hemen hemen her resimde yer almakta. Ressam Olga,"nar" bir "giz" içe kapanık kadını simgelediği gibi,üretkenliğini de simgelediğini,bazan da "nar" 365 gün'ü içine alan taneler-taneleri günü-simgelediğini bunu ortaya koyarken,hep kadını düşündüm,"nar" gerçek bağlamda kadını simgeliyor,elma değil sözüyle renk olarakta yüreğime dokunuyor sözleriyle,kadınların sosyal yaşamını da sorguluyor.

Sergide yer alan resimlerin Sovyet Realizminin etkilerini taşıdığını ifade eden sanatçı,içe dönük bu potrelerde duyguyu öne çıkardığına işaret ediyor.Sanatçı,"salondaki çoğu kişiler burada modelleriyle de konuk sergimde" sözüyle potrelerin sahipleriyle objektiflere poz verdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.