1. HABERLER

  2. SANAT/TARİH

  3. Prof. Dr. Tolga Akalın'dan Ordu'da çifte etkinlik

Prof. Dr. Tolga Akalın'dan Ordu'da çifte etkinlik

Prof. Dr. Tolga Akalın 25 Mayıs'ta Ordu'da Güzel Sanatlar Lisesi'nde sergi açacak ve konferans verecek...

A+A-

Pekçok sergi ve konferansa katılan Prof.Dr. Tolga Akalın'ın Ordu ilinde bulunan Penpe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi'nde 25 Mayıs 2022 tarihinde "Yalnız kalabalıklar" adlı kişisel sergisi açılacak. Ayrıca aynı gün okulun konferans salonunda moderatörlüğünü resim öğretmeni Serpil Kazancı'nın yapacağı “Güzel Sanatlar Eğitiminde Kariyer Yönetimi” adlı konferans verecek.

Konferansın amacı Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuyan öğrencilerin kariyerleri boyunca yapmaları gereken akademik ve sanatsal planlarının doğru yapılabilmesi ve kısa sürede hedefe ulaşılabilmesinin yollarının paylaşılması olarak belirlendi.

Konu ile ilgili Prof.Dr.Tolga Akalın şöyle söyledi.

"Daha önce pek çok sergi açtım ancak bu onuncu kişisel sergim olacak ve ben bunu çok önemsiyorum.
Çünkü sergiyi güzel sanatlarda açma isteğim öğrencilerin sanatçıya ve eserlerine kendi ortamlarında kolayca ulaşmalarını sağlamak.

Eserler hakkında düşünce ve sorularını sanatçıya yönelte bilmeleri ve anında dönüt alabilmelerine imkan vererek eser incelemesinin nasıl yapılacağını öğrenmelerini istiyorum.

Konferansta ise öğrenciye lise eğitimi boyunca nelere dikkat etmesi gerektiğini, ilgi alanına göre resimlerini nasıl şekillendireceğini, sanatçı mı yoksa akademisyen sanatçı mı olmak istediklerini öğrenip bunların pratik yollarını kendi tecrübelerim üzerinden aktarmak istiyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.