1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Prof. Dr. Mehmet Başbuğ Resim Atölyesi

Prof. Dr. Mehmet Başbuğ Resim Atölyesi

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Senatosu tarafından 23.01.2018 tarihli toplantısında Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü bünyesinde bulunan bir dersliğe "Prof. Dr. Mehmet Başbuğ Resim Atölyesi" adı verildi.

A+A-

Aynı üniversitede görev yapan ve ortakses.com haber sitemizin de yazarlarından olan oğlu Prof. Dr. Fatih Başbuğ'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre;

basbuuug.jpg

"Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Senatosu tarafından 23.01.2018 tarihli toplantısında Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü bünyesinde bulunan bir dersliğe "Prof. Dr. Mehmet Başbuğ Resim Atölyesi" adının verilmesi oy birliğiyle uygun görülmüştür.

Bu kararın alınmasında başta değerli Rektörümüz Prof. Dr. Sebahattin Balcı olmak üzere tüm senato üyelerimize teşekkür ederiz. Ömrünün son sekiz yılını, Türk Dünyasının merkezi Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te geçiren, burada önemli eserler meydana getiren, Rektör Yardımcılığı, Dekanlık, Konservatuar Müdürlüğü, Bölüm Başkanlığı yapan rahmetli babamız eserleriyle ve adıyla yaşayacaktır.

2015 yılında Kırgızistan Milli Sanatlar Akademisi daimi üyeliğine layık görülen Prof. Dr. Mehmet Başbuğ anısına, sevgili Dekan Yardımcımız Sebahattin Sivrikaya hocamızla birlikte Mart ayında Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda Kırgız Milli Sanatçıların katılacağı bir sergi organize edeceğiz... Sanatçılar eserleriyle yaşar, ne mutlu ölümsüzlere..."

basbug_.jpgbasbugg.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.