1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pervez Müşerref Pakistan'a döndü

Pervez Müşerref Pakistan'a döndü

Pakistan'ın, 4 yıldan fazla süredir sürgünde yaşayan önceki devlet başkanı ve ordu komutanı Pervez Müşerref, ülkesine döndü

A+A-

Müşerref ve beraberindeki 240 kişiyi taşıyan uçağın, Pakistan’ın Karaçi havaalanına indiği bildirildi. Pervez Müşerref’in güvenlik nedeniyle havaalanından ayrılmasına izin verilmediği belirtilirken, Karaçi havaalanının etrafının askerlerce çevrildiği, güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde uygulandığı ifade ediliyor.

Pakistan’ın milli lideri Muhammed Ali Cinnah’ın mezarına gidecek Müşerref’in burada destekçilerine hitap etmesi ve mayıs ayındaki genel seçimlere katılacağını açıklaması bekleniyor.

İngiltere ve Dubai’de sürgün hayatı yaşayan Müşerref, ülkesine döneceğini aylar öncesinden açıklamış fakat hakkında bulunan tutuklama kararı yüzünden bunu
birkaç kez ertelemek zorunda kalmıştı. Pakistan’ın eski devlet başkanı Müşerref, 2010 yılında Tüm Pakistan İslam Birliği Partisi’ni kurmuştu.

Müşerref (69) dün Dubai’de yaptığı basın toplantısında, ülkede bozulan düzenin yeniden inşası için seçimlere gireceğini söylemişti.

Pervez Müşerref’in ülkesine döneceğini duyurmasının ardından Taliban örgütü, medyaya gönderdiği video kaydında, Müşerref’in öldürülmesi için her yolu
deneyeceğini duyurdu.

DARBEYLE GELDİ İSTİFAYLA GİTTİ

Ordu komutanıyken 1999 yılında kansız bir darbeyle yönetimi ele geçiren Müşerref, 2008 yılında görevinden ayrılarak İngiltere’ye yerleşmişti. 2007’de suikasta kurban giden eski başbakanlardan Benazi Butto’nun öldürülmesinde rolü olmakla suçlanan Müşerref’in ülkesine dönmesi için yasal engeller geçen hafta mahkeme kararıyla ortan kalkmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.