1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Meral Akşener'den Saadet Partisi'ne 'hayırlı olsun' ziyareti

Meral Akşener'den Saadet Partisi'ne 'hayırlı olsun' ziyareti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün bir araya geldi. Akşener yeni genel merkezin hayırlı olması temennisinde bulundu.

A+A-

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi'nin yeni Genel Merkez binasında bugün bir araya geldi. Meral Akşener ve parti kurmaylarının Saadet Partisi'nin yeni genel merkez binasının hayırlı olması temennisiyle gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında iki lider kamera karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Konuşmasına ziyaretlerinden dolayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve arkadaşlarına teşekkür ederek başlayan Karamollaoğlu, "Sayın Akşener bugün yeni binamız için hayırlı olsun temennilerini sunmak için partimizi ziyaret etti. İnşallah önümüzdeki aylarda bu görüşmelerimiz devam edecek. Hem ülke meselelerini hem de kendi politikalarımızı daha teferruatlı konuşmaya fırsat bulacağız. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu dönemde de bu tip görüşmelere gerek var diye düşünüyorum" dedi.

'OLDUKÇA VERİMLİ BİR GÖRÜŞMEYDİ'

Ziyaretlerini Saadet Partisi'nin yeni binasının hayırlı olması temennisiyle gerçekleştirdiklerini dile getiren Meral Akşener, "İYİ Parti olarak Saadet Partisi'ne yeni binalarının hayırlı olması hem de Sayın Temel Bey ile Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar konusunda istişare yapmak için ziyarette bulunduk. Epey uzun süren ve oldukça verimli bir toplantı oldu. Misafirperverliklerinden dolayı Saadet Partisi'ne teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 



'PANDEMİ DÖNEMİNDE İHMALKAR DAVRANILDI'

Fahrettin Koca'nın "Çin'den aşılar gelmedi" sözüne ilişkin sorulan soruya Temel Karamollaoğlu, "Salgın döneminde iktidarın daha etkili adımlar atması gerekiyor. Şu anda bütün dünya pandemiden dolayı sıkıntılar yaşıyor. Bu nedenle iktidara çok yüklenmek istemiyorum. Fakat bizde ihmalkar davranıldığı kanaatindeyim" cevabını verdi.

'AŞI SORUNU BİTMEYEN BİR SENFONİYE DÖNÜŞTÜ'

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise "Hani bir söz vardır ya; "Dağ nerede? Yandı bitti kül oldu" sözü gibi aşı meselesi de bitmeyen bir senfoniye döndü. İddialar doğruysa kabul edilebilir bir konu değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını ücretsiz bir şekilde aşılatmak durumda olan bir devlettir. Tersini düşünmek doğru bile değildir" ifadelerini kullandı.

'BAKAN BAĞIMSIZ YARGI ÖNÜNE ÇIKMALI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a sahip çıkmasına ilişkin yöneltilen soruya karşılık Karamollaoğlu, "Bir bakanla ilgili iddialar varsa, onun bağımsız bir yargı önüne çıkması gerekir. Aklanacaksa da orda aklanmalı ceza alacaksa da orda almalı. Mahkemeden kaçmak biraz ister istemez soruları tereddütleri arttırıyor" diye konuştu.

'DAMADINA SAHİP ÇIKTIĞI GİBİ MİLLETE DE SAHİP ÇIKMALI'

Soruya gülerek karşılık veren Akşener, "Bugün grup toplantısında da değindim. Sayın Erdoğan, damadına, eski bakanlarına, yakınlarına ve mücahitlerine gösterdiği saygıyı, sevgiyi ve sahiplenmeyi, milletimize, doktorlarımıza, atanamayan öğretmenlerimize, EYT'lilere, esnafımıza da gösterse çok daha iyi olacak. Saadet Partisi'nin, bizim ve diğer partilerin önerdiklerini uygulasa çok faydalı bir iş yapmış olur" ifadelerini kullandı.

'TAM BİR CAMBAZA BAK TARTIŞMASIDIR'

Tam kapanmada alkol satışının yasaklanmasına ilişkin gelen soruya Akşener, "Bu tartışmalar cambaza bak tartışmasıdır. Ramazan ayında alkol satışının engellenmesine, "Vay neden yasakladınız" denilmesi başka, bir mesele esnaf açısından denilmemesi başka bir meseledir. Kapanmayla birlikte esnaf gerçekten zor durumda. Esnafa stopaj sıfırlanacak mı, vergiler uzatılacak mı, elektrik faturaları ertelenecek mi, çalışan başına kredi verilecek mi, ihtiyaç sahiplerine kişi başı yardım yapılacak mı? Konuşulması gerekenler bunlardır. Alkol satışının yasaklanıp yasaklanmaması tam bir cambaza bak meselesidir. Asıl mevzuların kapatılması için ortaya konan bu tip tuzaklara düşmemesi lazım. Esnafın alkol satanı da satmayanı da iflasın eşiğinde. Alkol satmayana ne yapılacak onunla ilgili bir bili var mı yok" diye konuştu.

'HÜKÜMET DİKKATLERİ BAŞKA TARAFA ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR'

Meral Akşener'in söylediklerine katıldığını ifade eden Karamollaoğlu, "Burada dikkatleri başka tarafa çekmek için bir gayret var. Bu tarzdaki davranışla vatandaşın dikkati başka taraflara çekilmeye çalışılıyor. Asıl olan esnafın sıkıntısıdır. Esnaf bir toplumda üretici ile tüketici arasında en önemli rolü oynayan kesimdir. Hizmet sektörü var üretim sektörü var. Bu sektörlerle hiç ilgilenmedi maalesef. Başka ülkelerde bir takım kararlar alınırken, önce o kararın doğuracağı zararları bertaraf etmek için adımlar atılır. Arkasından karar deklare edilir. Burada esnafın içinde olduğu problemleri nasıl çözeceği konusunda hiçbir teklif temenni yok. Bu en ciddi problemlerimizden birisidir" şeklinde konuştu.

'EMEKLİYE FAZLA VERİRSEK ÇÖKERİZ ZANNEDİYORLAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere 100 TL'lik zam yapmasına ilişkin soruya Karamollaoğlu, "Çalışanın emeklinin işsizin ve esnafın cebine konulan para ekonomiye hayat verir. Ekonomiyi ayakta tutan can suyu gibidir. Ben bugünkü mantığı anlamıyorum. Verilirse bu geri gelmez, hazine kaldırmaz, çökeriz zannediyorlar. Tam tersine ayağa kalkacaklarsa buna ihtiyacımız var" dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.