1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Medipol Başakşehir: 1 - Galatasaray: 1

Medipol Başakşehir: 1 - Galatasaray: 1

Spor Toto Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede lider Medipol Başakşehir evinde Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. 

A+A-

Ligde oynadığı son 3 maçtan galibiyetle ayrılamayan Galatasaray deplasmanda lider Başakşehir'e konuk oldu. 
 
Medipol Başakşehir'de Abdullah Avcı, Galatasaray karşısında da geçen haftaki ilk 11'i sahaya sürdü. 

Avcı, kalede Mert Günok, savunmada Caicara, Mahmut Tekdemir, Epureanu, Clichy, orta sahada İrfan Can Kahveci, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro, Napoleoni, forvette de Riad Bajic ilk 11'ine görev verdi.  

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Medipol Başakşehir'e konuk olan Galatasaray, son maçına göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya çıktı.Sarı kırmızılılarda cezaları nedeniyle Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçta forma giyemeyen Badou Ndiaye, Serdar Aziz ve Fernando Reges, Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de görev yaptı. Galatasaray maça Muslera, Mariano, Serdar Aziz, Ozan Kabak, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Onyekuru, Feghouli, Rodrigues ve Eren Derdiyok 11'i ile başlarken cezalı olan teknik direktör Fatih Terim, karşılaşmayı locada takip etti.

İlk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona eren karşılaşmada Medipol Başakşehir 18. dakikada İrfan Can Kahveci'nin attığı golle 1-0 öne geçti.  Golden sonrada Galatasaray kalesinde ikinci gol fırsatları yakalayan Başakşehir bunları değerlendiremezken dakikalar 30'u gösterdiğinde sarı kırmızılılar Ndiaye'nin ceza sahasının içinde yerde kalmasıyla penaltı kazandı ve topun başına geçen Eren Derdiyok attığı golle maça 1-1'lik eşitliği getirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Medipol Başakşehirli Emre Belözoğlu, Galatasaray karşısında gördüğü sarı kartla gelecek hafta turuncu-lacivertlilerin deplasmanda Aytemiz Alanyaspor oynayacağı maçta cezalı duruma düştü. sarı kırmızılılarda da Garry Rodrigues yaşadığı sakatlık nedeniyle ikinci yarıda yerini Selçuk İnan'a bıraktı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk ekip Galatasaray etkili başlarken sarı kırmızılılar Eren Derdiyok ile rakip kalede etkili oldu ancak aradıkları golü bulamadılar. Başakşehir de Edin Visca ve ikinci yarıda Riad Bajic'in yerine oyuna giren Adebayor ile Galatasaray kalesinde tehlikeli oldu. 

Başakşehir mücadelenin son bolümünde Galatasaray kalesinde etkinliğini arttırırken özellikle İrfan Can ve Caiçara ile Muslera'ya zor anlar yaşattı ancak Uruguaylı kaleci son bölümde kalesini gole kapattı ve takımının sahadan puanla ayrılmasını sağladı: 1-1

Bu sonuçla lider Başakşehir 34 puana Galatasaray ise 26 puanla yükseldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.