1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. KAHKAHAYLA HAYATLAR DEĞİŞİYOR

KAHKAHAYLA HAYATLAR DEĞİŞİYOR

İzmir'in sanat yaşamına katkı koyma hedefiyle yola çıkan Han Tiyatrosu bünyesindeki Han Akademi, yaz döneminde perdesini "İlk ders, mutlu bireyler" sloganıyla açacak.

A+A-

Kursiyerler önce "kahkaha" atmayı ardından kızmamayı öğrenecek. Üstelik dahası da var. Burada selam vermek bir alışkanlık haline gelecek, sosyalleşmenin sırlarını keşfeden kursiyerler Türkçe'yi daha özenli kullanmanın mutluluğunu da yaşayacak. Devlet Sanatçısı ve Han Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Rüçhan Gürel, "Çocuklarımız işe kahkahayla başlıyor, sahne tozunu yutarak da hayata adım atıyor" dedi.

 

10 yıla yakın bir süredir İzmirlileri sayısız tiyatro oyunuyla buluşturan Han Tiyatrosu, uzman sanatçı kadrosuyla açtığı Han Akademi, başta çocuklar ve gençler olmak üzere 5 yaşından 70 yaşına kadar dileyen herkese yardımlaşma, dostluk kurma, özgüven, eleştirel bakma ve gülme dersi veriyor. Devlet Sanatçısı ve Han Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Rüçhan Gürel, "Akademi de özellikle çocuklarımıza hayata farklı bir pencereden bakmayı öğretiyoruz. Geleceğimizi şekillendirmek için bugünden ceplerimizde daha fazla gülümseme biriktirmeliyiz" diye konuştu.

 

SAHNEDE KENDİNİ KEŞFET

Tiyatro ile kişilerin kendilerini bulmasını sağladıklarını söyleyen Gürel, akademiyi de bu amaçla kurduklarını belirtti. Gürel, "Buraya gelenler belli bir dönem sonunda, 'konuşurken, utanmıyorum', 'artık kızarmıyorum', 'yeni arkadaşlar edindim', 'kendime güveniyorum', 'annemi daha iyi anlıyorum', 'kendimi daha rahat ifade ediyorum', 'herkes beni dinliyor', 'soru sorabiliyorum' ve bizim için de en güzeli olan 'sanatçı olabilirim' diyebiliyor. İşte bizim yaptığımız yalnızca bu" dedi. Çocukları, hangi mesleği seçerlerse seçsinler tiyatro eğitimiyle her zaman bir adım önde olduklarını söyleyen Rüçhan Gürel, "Her gittikleri ortamda fark yaratan, sorunlu değil sorumlu bir nesile yatırım yapıyoruz" diye konuştu.

 

BÜYÜKLERDE GİDİYOR

Akademiye yalnızca çocukların değil büyüklerin de başvurabildiğine dikkat çeken Rüçhan Gürel, "Çeşitli meslek sahiplerinden olan ancak içinde 'oyuncu olmak' hayalini gerçekleştirmek isteyenlerden de yoğun talep görüyoruz. 'Artık benden geçti' demeyip sahneye çıkıyorlar, iş stresini atıyorlar" dedi.

 

TİYATRO AŞKI

Kursiyerlerden Rota Kolejli öğrencisi Ceylin Çoymak (12), akademi öncesinde günlük hayatta konuşurken çok heyecanlandığını belirterek, "Artık heyecanlanmıyorum. Ellerimi çok kullanırdım, ne söylemek istediğimi asla ifade edemezdim. Hepsinden kurtuldum. Derslerime de çok büyük katkısı oldu. Artık kendime güveniyorum" dedi. Moda tasarımcısı olmayı hayal eden Bahar Zeynep Güneş ise Çok utanır, sıkılırdım, içine kapanık bir çocukken burada açıldım. Okul hayatımda şimdi daha başarılıyım çünkü artık kendime inancım var" diye duygularını dile getirdi.

 

DERSLER ÖDÜLLÜ SANATÇILARDAN

Han Akademi'de çocuk ve gençlik atölyelerinin yanı sıra, diksiyon, konservatuara hazırlık ve profesyonel oyunculuk atölyelerinde yaz dönemi 20 Haziran'da başlıyor. Tiyatro atölyesinde oyunculuk derslerini Yaratıcı Drama Derneği Lideri, oyuncu Emel Bala Gürel ve Devlet Sanatçısı Rüçhan Gürel başta olmak üzere tiyatro sanatçıları verecek. Güzel sanatların müzik bölümlerine hazırlananlar da Türkiye'nin nadir tiyatro bestecilerinden Cem İdiz'den piyano, flüt, gitar, keman ve şan eğitimi alabilecek. Yine geçtiğimiz yıl en iyi ışık ve dekor ödülü alan sahne tasarımcısı Onur Kaya Erk eğitimlere destek verecek

Fotoğraflar:

1:Rüçhan Gürel

2-3: İzmir'in sanat yaşamına katkı koyma hedefiyle yola çıkan Han Tiyatrosu bünyesindeki Han Akademi, yaz döneminde perdesini "İlk ders, mutlu bireyler" sloganıyla açacak. 

4: Çocuklar ilk olarak kahkaha dersi verildiğini belirten Rüçhan Gürel, “Sahne tozu yutarak da hayata adım atıyorlar" dedi

6: Emel Bala Gürel-Rüçhan Gürel

7: Bahar Zeynep Güneş ve Ceylin Çoymak, Emel Bala Gürel’den ders alıyor

8: Ceylin Çoymak (önde başında taç olan) ve  Emel Bala Gürel

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.