1. HABERLER

  2. SANAT/TARİH

  3. Ilgaz Yıldıztepe'de Uluslararası Resim Çalıştayı sergisi düzenlendi. 

Ilgaz Yıldıztepe'de Uluslararası Resim Çalıştayı sergisi düzenlendi. 

Ilgaz Belediyesi sponsorluğunda Ilgaz Yıldıztepe'de Uluslararası Resim Çalıştayı yapıldı ve çalışılan eserler sergilendi...

A+A-

08-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında Çankırı, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezinin Dünyaya tanıtılması, İlimiz sanatsal vizyonunun geliştirilmesi ve ünlü ressamların eserlerinden oluşan bir  sanat arşivi oluşturmak amacı ile Ilgaz Belediye Başkanlığı bünyesinde, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Koordinesinde, Çankırı Kızılay Şubesinin desteği ile  Ilgaz/Yıldıztepe'de düzenlenen  Uluslararası Resim Çalıştayı sergi ile tamamlandı.

Sergi açılışına, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir Alpaslan, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Harun Çiftçi, Ilgaz Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Yusuf Mutlu Genç, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü  Muharrem Ovacıklı, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Türkiye Kızılay Derneği Çankırı Şube Başkanı Ahmet Ulusoy, AK Parti İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sayın Melike Çilhan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Ilgaz Belediyesi ev sahipliği ve Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi koordinesinde gerçekleştirilen Çalıştay’a Almanya, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Macaristan, Özbekistan, Romanya  ve Türkiye'den sanatçılar katılım sağladı. 8 gün süren Çalıştay sergi açılışı ile tamamlandı.

36 eserin yer aldığı serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren çalıştayın koordinatörü Çankırılı ressam Hülya Sezgin, sergide herkesin emeğinin olduğunu belirterek, "Bu tarz işler helva yapmak gibidir, ununu biri, şekerini biri, suyunu biri koyar ve bir eser ortaya çıkar. Belediye başkanımız Mehmet Öztürk destek verdi, ben İzmir'den sanatçı arkadaşlarımı davet ettim, yapılması gereken ve gerekli malzeme bilgisini verdim, Çankırı'da Mehtap ve Ali Meydaneri yerine getirdi. Sonuçta böyle güzel bir sanat etkinliği ortaya çıktı. Emek ve destek verenlere teşekkürler" dedi...

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmet Öztürk de, Çalıştay’ın Ilgaz ilçesini tanıtmanın yanı sıra, diğer ilçelerin tanıtımına da katkı sağladığını belirterek, etkinlik süresince farklı ülkeden gelen ressamlara diğer ilçelere de gezi düzenleyerek tanınmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.