1. HABERLER

  2. SANAT/TARİH

  3. I. Uluslararası 'Kurşunlu Tarihi Kongresi' bilimsel programı yayınlandı

I. Uluslararası 'Kurşunlu Tarihi Kongresi' bilimsel programı yayınlandı

25-26 Aralık 2021 tarihlerinde İvedik Teknopak Ankara Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan I. Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi bilimsel programı yayımlandı. Konuyla ilgili açıklama şöyle:

A+A-

"İki gün boyunca, iki farklı salonda gerçekleştirilecek kongremizin bilimsel program içeriğinde; Açılış Töreni, Açılış Konuşmaları, 1 Açılış Konferansı, 16 Panel ve 1 Sonuç Bildirisi olmak üzere 20 farklı oturum düzenlenecek.

Çok sayıda üniversiteden Kurşunlu tarihi ile ilgili çalışmaları olan akademisyenlerle yerel tarih araştırmacılarının toplamda 60 farklı konuda sunum yapacağı oturumlarda; Avusturya, ABD, Almanya, Danimarka, İskoçya Birleşik Krallık, Kırgızistan ve KKTC’den Kurşunlu yöresi üzerine yaptıkları çalışmalarıyla bilinen yabancı akademisyenler de bilimsel katkı verecek. 

Kongre boyunca gerçekleştirilecek tüm oturumlar ve konuşmalar video kayda alınarak, kongre sonrasında resmi web sayfasından (www.kursunlutarihi.org) ilgilisinin kullanımına açık halde arşivlenecektir. 

Ayrıca kongrede gerçekleştirilen sunumların metne dönüştürülmesi ile elde edilecek olan ‘I. Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi Kitabı’ ile tarihimize ait geçmişimizi, geleceğimize emanet etmeye çalışacağız. 

Hava, su, toprak ve ateş varsa, insanoğlu da var.
İnsanoğlu varsa, tarih de var...

Toprak bizimse, tarih de bizim.
Tarih bizimse, gelecek de bizim...

Tarihsel bağlamda ilçemizin yer altı ve üstü kaynaklarıyla büyük ayrıcalıklara sahip olduğu kanısındayız. 

Yöremizin tarihinde ulaşabildiğimiz tüm yaşanmışlıklara dokunmaya, ilçemizin yarınlarında, kültürel, bilimsel ve ekonomik geleceğimizi inşa etmede geçmişin birikimlerinden yararlanmaya içtenlikle kararlıyız. 

Kurşunlu yöresi Anadolu'nun bugüne kadar tek bir arkeolojik kazı yapılmamış nadir bölgelerinden biridir. Yörenin tarihi, coğrafyası, arkeolojik, tarihi, sosyolojik, kültürel ve halk bilimi alanları açısından gerçekleştirilecek araştırmalar için muhteşem bir bilim ekosistemine sahiptir. 

Sadece yerel ve ulusal anlamda kalmayıp, uluslararası boyutta da güçlü bir yankı oluşturacağına inandığımız kongremizin ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara duyurulması konusunda katkılarınızı bekliyoruz. 

Kongrede ele alınacak konuların sağlayacağı farkındalık ile ilçemizin kültür turizmi ve ekonomisinin büyük ivme kazanacağına inanıyoruz. 

Anadolu’da, tarihsel değerlerimizi geleceğe taşıma yolunda, benzeri tüm yerleşim yerlerine moral, motivasyon ve kıvılcım olmasını arzu ettiğimiz bu etkinliğimiz, sadece Kurşunlu yöresi insanına değil, Çankırı ilimizin tüm ilçelerinde yaşayan hemşehrilerimiz olarak, gideceğimiz uzun bir yolun ilk adımları olacaktır. 

Tarihini bilmeyen, geleceğini de bilemez. 

Tarihimize ışık tutacak kongremiz hepimize, Kurşunlu yöremize, yakın civarımıza, Çankırı ilimize, İç Anadolu bölgemize ve tüm ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

Birlikte huzurlu, heyecanlı, mutlu, gururlu ve geleceğe dair ilçemiz adına umutlu bir kongre geçirmemiz arzusu ve dileği ile sağlıcakla kalın... 

I. Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi
Düzenleme Kurulu"
www.kursunlutarihi.org

kursunlu-kurultay-resim-011.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.