1. HABERLER

  2. SANAT/TARİH

  3. Hülya Sezgin'den Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar lisesi'nde ikinci uluslararası resim çalıştayı... 

Hülya Sezgin'den Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar lisesi'nde ikinci uluslararası resim çalıştayı... 

Hülya Sezgin'den Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi'nde ikinci uluslararası resim çalıştayı... 

A+A-

2019 Yılında ilki gerçekleştirilen resim çalıştayının ikincisi covid-19 nedeni ile tüm organizasyon çalışmaları tamamlanmış olmasına rağmen bir türlü gercekleştirilememiş ve iki kez ertelenmişti. Pandemi koşullarının rahatlaması ve sanatçıların aşılarının tamamlanması üzerine 21/30 Eylül 2021 tarihleri arasında Çankırı'da Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi'nde uluslararası resim çalıştayı yapma kararı alındı.

Çalıştayın küratorlüğünü yapan ressam Hülya Sezgin çalıştayla ilgili olarak şunları söyledi:

"İran, Gürcistan, Macaristan ve Bulgaristan'dan çok değerli sanatçıların yanısıra ulusal olarak da Prof. ve Doçent olan akademisyenler ile değerli sanatçılarımızdan oluşuyor ekibimiz. Toplam 14 sanatçıyız. Anadolu'nun ücra bir köşesinde Çankırı'da bir devlet okulunda idealist bir okul müdiresi Mehtap Meydaneri ile öbür uçta İzmir'de doğduğu topraklara vefa borcunu ödemeye ve memleketinde geleceğimiz çocuklarımız için hiç bir beklentisi olmadan gönüllü olarak bir şeyler yapmaya çalışan diğer bir kadın olan benimle elele verip bu değerli sanatçıları okulunda buluşturuyor. Yol paralarını bile ceplerinden ödeyerek gelen bu değerli sanatçılar 9 gün boyunca öğrencilerle birlikte yapacakları atölye çalışması ve anlatacakları bilgiler ile geleceğin sanatçılarına ışık olacaklar.

Ayrıca Çankırı ve çevre gezileri ile gelenek ve göreneklerimizi tanıtıcı etkinliklerle ülke tanıtımına ve turizme de katkıda bulunacak bu etkinlik... Çalıştay sonu açılacak sergi sonrası çalışılan değerli eserlerini de okula armağan edecek sanatçılarımız... Okulun duvarlarını süsleyecek olan bu değerli eserler gelecekteki öğrenciler için de bir hazine değeri taşıyacak. Onlara da yön verecek. Bu yıl ikincisini yapacağımız çalıştayımıza son derece titiz bir çalışma sergileyen, pandemi kurallarını uygulayan Okul müdürümüz Mehtap Meydaneri ve ekibine, tüm personeline çok teşekkür ederim. Geçen sefer de muhteşem bir ağırlama ile bizi konuk etmişlerdi. Devlet okulu olmasına rağmen Mehtap öğretmenim iyi ilişkileri neticesinde sponsor bularak bunu gerçekleştiriyor. Kendisini kutluyorum. Umuyorum memleketimizde 91 civarı olan diğer devlet güzel sanatlar liselerine de ilk kez yapılan bu çalıştaylar örnek olur."

img-20210902-wa0028.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.