1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray'da şampiyonluk heyecanı

Galatasaray'da şampiyonluk heyecanı

Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunu şampiyon tamamlayabilmek için 5 Mayıs Pazar günü Sivasspor karşısında galibiyetin yettiği lider Galatasaray'da şampiyonluk heyecanı yaşanıyor.

A+A-

Sarı-kırmızılı ekibin başında birçok önemli başarıya imza atan teknik direktör Fatih Terim, kariyerinde altıncı kez, teknik kadrodaki diğer isimler Hasan Şaş, Ümit Davala ve Claudio Andre Taffarel ise teknik adamlık kariyerlerinde ikinci kez şampiyonluk mutluluğunu yaşayacak olmanın heyecanı içindeler.

Hasan Şaş, Galatasaray formasıyla 10 sezon geçirdi
 
Teknik direktör Fatih Terim'in Galatasaray'a transfer olması için önemli çaba sarf ettiği ve 1998-1999 sezonu ile 2007-2008 sezonları arasında 10 sezon sarı-kırmızılı formayı giyen Hasan Şaş, şimdi teknik kadrosunda bulunduğu takımının unutulmaz isimleri arasında. Galatasaray formasıyla 5 lig, 3 kupa şampiyonluğunun yanı sıra UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası kaldıran kadronun da önemli isimlerinde biri olan Hasan Şaş, 2002 Dünya Kupası'nı üçüncü olarak tamamlayan A Milli Takım'ın en çok dikkati çeken oyuncularından biri olmuştu.
 
Ümit Davala'nın Galatasaray'da 2. yardımcı antrenörlüğü
 
Sarı-kırmızılı ekipte forma giydiği 6 sezonda 4 lig şampiyonluğu kazanan, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı kaldırma başarısını yakalayan Ümit Davala, futbolu bıraktıktan sonra Ümit Milli Takım Teknik Direktörü olarak ilk deneyimini yaşamış ardından Alman teknik adam Michael Skibbe'nin 2008-2009 sezonunda Galatasaray'da yardımcılığını üstlenmişti. Ancak kısa süre sonra Adnan Polat yönetimi tarafından görevine son verilen Ümit Davala, Fatih Terim'in Galatasaray'da göreve başlaması sonrası sarı-kırmızılı ekibe tekrar dönmüştü. Hasan Şaş gibi 2002 Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan isimlerden olan Ümit Davala, İtalya'da Milan forması giydikten sonra kiralık olarak yine Galatasaray ve Almanya'da Werder Bremen'de oynadı, Alman ekibiyle hem lig hem de kupa şampiyonluğu yaşamıştı.
 
Taffarel'in kariyeri başarılarla dolu
 
Fatih Terim'in kaleci antrenörlüğü görevini verdiği Brezilyalı Claudio Andre Taffarel'in futbolculuk kariyeri başarılarla dolu. Galatasaray'a 1998-1999 sezonunda transfer olan, 2 lig şampiyonluğunun yanı sıra UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa kazanan kadronun yıldızlarından olan Taffarel, ülkesi Brezilya'nın da unutulmazları arasında. Brezilya Milli Takımı kalesini (101 kez) en fazla maçta koruyan isim olan Taffarel, 1994 Dünya Kupası'nı kaldıran, 1998 Dünya Kupası'nı ise finalde kaybeden Brezilya'nın kalesinde yer aldı. İtalya'nın Parma takımıyla 1992-1993 sezonu Avrupa Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu yaşayan Brezilyalı yıldız, Galatasaray'da 2004-2005 sezonunda teknik direktör Gheorghe Hagi'nin yardımcısı olarak kaleci antrenörü olarak da görev almıştı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.